‘’Kaza, havalandırma sistemlerindeki bir hatadan dolayı meydana geldi’’

16 Ocak 2015 18:46

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenol, Çarşamba günü IYAŞ AVM’nin fast food bölümünde meydana gelen kazanın bir hatadan dolayı meydana geldiğini duyurdu. Kaza sonrası 18 kişinin ayakta tedavi edildiğini bildiren Şenol, fast food bölümünün de Cumartesi günü tekrar hizmete gireceğini belirtti.

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek önceki gün AVM’de yaşanan kazayla ilgili açıklamada bulundu. İstenilmeyen kaza sonrası çok üzgün olduklarını ancak can kaybı yaşanmadığı için de üzüntülerinin bir nebze olsun hafiflediğini ifade eden Şenol, ‘’Çok üzgünüz. Kaza olabiliyor. Çarşamba günü saat 14.00 itibariyle fastfood bölümünde yemekhanelerin olduğu kısımda yemeklerin pişmesinden dolayı oluşan sıcak hava hem de AVM’deki sanıyorum havalandırma sistemlerindeki bir hatadan dolayı bir sıcak hava oluşmuş ve alçıpan asma tavanın 5 metrelik kısmında yırtılma meydana getirmiştir. Bu yırtılma daha sonra ağırlık oluşması nedeniyle her iki tarafı çekerek aşağı doğru plakalar olarak düşmüştür’’ dedi.

‘’18 KİŞİ HAFİF YARALANDI’’

Öte yandan Çarşamba günü saat 15.30’da Sağlık İl Müdürlüğü’nden edindikleri bilgiye göre kaz sonrası 13 kişinin hastanelere müracaat ettiğini ancak kendi oluşturdukları ekibin hastaneleri gezmeleri sonucunda ilk etapta 5, daha sonra da 13 kişi olmak üzere 18 kişinin ayakta tedavi gördüğünü tespit ettiklerini belirten Şenol, şunları söyledi; ‘’Allah’a bin şükürler olsun ki ciddi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Bu hepimizin sevincidir. Allah bir daha böyle şeyleri yaşatmasın.

‘’FAST FOOD BÖLÜMÜ CUMARTESİ GÜNÜ TEKRAR HİZMETE GİRECEK’’

Teknik ekibin tespitine göre düşen alçıpan asma tavanda sistem değişikliği yapacağız. Şuanda 60’a 60 alimünyum asma tavan kullanılarak meydana gelebilecek sıcak hava sıkışmalarının da tahliye edilmesi için havalandırma kanalları bırakılacaktır. Yeni sistemle Cumartesi günü tekrar fastfood bölümü hizmete girecektir. Kazada sadece maddi bir hasar oluşmuştur. Maddi hasar giderilebilir. Ama asıl bizim sevincimiz manevi elim bir olayın yaşanmamasıdır. Allah bir daha böyle şeyleri yaşatmasın kimsenin başına da vermesin inşallah.’’

Bu haber 886 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...