‘’Acil ödememiz gereken 22 milyon TL borç var’’

16 Ocak 2015 18:45

Son günlerin en tartışmalı isimlerinden olan Şarkîkaraağaç Belediye Başkanı Çarkacı, eline aylık 100-120 bin TL para geçtiğini ve bu parayla hem 106 personelin maaşını ödediğini hem de hizmet yapmaya çalıştığını açıkladı.

AK Parti’nin organizasyonlarında sıkça görmeye alıştığımız Şarkîkaraağaç’ın BBP’li Belediye Başkanı İsa Çarkacı’nın başı borçlarla dertte. Belediyenin şu anda acil ödenmesi gereken 22 milyon TL borcunun bulunduğunu açıklayan Çarkacı, ‘’Biz şu anda bunun faizini bile ödeyemeyiz. Zaten bütçemiz yıllık 6 milyon TL civarında. Devlet 22 milyon TL’nin faizini işlettiği zaman bunun yıllık yaklaşık 3,5 milyon TL faizi olur. Burada sadece devletin değil, vatandaşın avukatlara verdiği ödemeler var. Devletin çıkardığı yasayla bir kısmını yapılandırdık. Bir kısmı bu şekilde ödenecek ama yarısı zor ödenir’’ dedi.

‘’BEN GELDİĞİMDE PERSONELİM MAAŞ ALAMIYOR,

İTFAİYE VE ÇÖP ARABASINA MAZOT KONULAMIYORDU’’

Öte yandan seçim döneminde Şarkîkaraağaç Belediyesi’nin borcunun yaklaşık 20 milyon, gelirinin de 6 milyon TL olduğunu tahmin ettiğini ve bu rakamların doğru çıktığını ifade eden Çarkacı, şöyle devam etti; ‘’Ben geldiğimde memurum, işçim maaş alamıyordu. Personelin geçmiş dönemden alacağı vardı. Çöp ve itfaiye arabamızda mazot yoktu. Araçlarımız hurda gibiydi. Otoparkımız terk edilmiş araç park yeri gibiydi. O günde bu para geliyordu bu günde bu para geliyor. Ben 10 aydır maaşları eksiksiz yatırdım. Maaşlar onların hakları. Ben para bağışlamıyorum, hakları. 2 ay maaş vermezsem 3. ay merdivende boykot yapın, çalışmayın dedim. 106 personelimiz var. Bunun 24’ü kadrolu memur. Geldiğimde 108 personelimiz vardı. Ben seçimde işe alacağım demedim kimseye. Söz veremem dedim. Orada çalışanlarımız var geçmişlerde bu hatalar yapıldı.

‘’ELİME ORTALAMA 100-120 BİN TL PARA GEÇİYOR’’

İller Bankası’ndan aylık 330 bin TL gelir var. Biz gelmeden SSK’ya borçlanma yapmışlar, kredi çekmişler 55 bin lira oraya gidiyor. 45 bin TL kanalizasyona kesiliyor. Kısa bir avansımız var. Ben gelene kadar borç uyutulmuş. Ben geldikten sonra borç uyandırıldı. 12 bin TL oraya ödüyorum. İller Bankası’nın harcırahları kesiliyor. Benim elime ortalama aylık 100-120 bin TL para geçiyor.’’ 

‘’AK PARTİ’YE GEÇMEM GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLAMAZ’’

Son olarak hakkında ‘’BBP’den AK Parti’ye geçecek’’ iddialarına yanıt veren Çarkacı, ‘’Şu anda böyle bir düşüncem yok. AK Parti’den bana gelen bir teklif de yok. Benim partim var. Partimde devam ediyorum’’ diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...