‘’Isparta, soğuk zincire bağlı depo alanı olacak’’

15 Ocak 2015 17:52

MÜSİAD İl Temsilcisi Selim Özkutlu, Antalya’nın sıcak olmasından dolayı soğuk zincire dayalı lojistik sektörünün depolamada çok maliyetle karşı karşıya kaldığını belirtti. Birçok işadamının bu konuda Isparta’ya gelmek istediğini defalarca kendine ilettiklerini bildiren Özkutlu, ‘’Bunun için Dereboğazı Yolu’nun duble olması gerekiyor. Olması halinde Isparta lojistik bir bölge olur’’dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İl Temsilcisi Selim M. Özkutlu, dün gazetecilerle bir araya gelerek gündem değerlendirmesi yaptı. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Bakanların birçok konuda müjde verdiğine değinen Özkutlu, bunun Isparta’ya yansımalarından bahsetti.

‘’SICAKTAN BUNALAN ANTALYALI ARKADAŞLARIMIZ

SÜREKLİ BİZİ ARAYIP ISPARTA’DA İŞ VAR MI DİYORLAR?’’

Pazar günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı ağırladıklarını ve kendisinin Dereboğazı, Konya yolu ve Hızlı Tren konusunda önemli açıklamalarda bulunduğunu bildiren Özkutlu, ‘’Dereboğazı Yolu’nun Isparta’ya önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Zaman zaman Antalyalı arkadaşlarımız bizi arayıp Isparta’da yapabileceğimiz bir iş var mı diyorlar? İnsanlar sıcaktan bıkmışlar, bunalmışlar. O yol yapılıp 1 saatte gidiş geliş olursa o insanlar buraya gelmeye başlayacaklar. Bir bayramda Isparta’da 32 plakadan çok 07 plaka görüyoruz. Şuanda da yazın çok kalan Antalyalı insanlar var Isparta’da. Bu sayılı 5-10 bin. Ama bu kesim daha çok harcaması az olan emekliler. Ama biz genç nüfusu buraya getirebilirsek, bunun ardından başka sektörlerin arkadan geleceğini düşünüyoruz’’ dedi.

‘’ZORLA GETİREMEZSİNİZ AMA ALTYAPIYI

OLUŞTURURSANIZ KENDİLİĞİNDEN GELİR’’

Antalya’da soğuk zincire dayalı lojistik sektörünün depolanmasının çok maliyetli olduğuna değinen Özkutlu, ‘’Sıcak olduğundan dolayı maliyet oldukça yüksek. Dereboğazı yolu duble olduktan sonra Isparta’nın lojistik bir bölge olacağını öngörmekteyiz. Lojistik çok önemli. Siz bir şeyi depolamaya başladıktan sonra onu uzaktan getiriyorsa örneğin beyaz et, Uşak’ta kümelenmeye başlamış. O sizin yakınınıza gelmeye başlıyor. Bir şekilde tetikleme başlıyor. Zorlama olarak bir şeyleri getirmek mümkün değil ama siz altyapıyı oluşturursanız ve bununla ilgili doneleri ortaya koyarsanız kendileri gelmeye başlayacaklar’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...