‘’En doğruyu yakalama kararlılığındayız’’

15 Ocak 2015 17:49

Vali Vahdettin Özkan, özellikle atamalar konusuna değinerek ‘’Eskiden sadece benim imzam ile atanıyorsa şimdi farklı değerlendirmelerle atanma yoluna gidildi. Verilen puanlarla atama yapıldı. Sistem geçmişe göre daha iyileştirilmiş bir sistem’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan, son dönemde en çok tartışılan konulardan biri olan müdür atamalarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Atamalarda eski sistemle yeni sistemi karşılaştıran Vali Özkan, doğruyu yakalama peşinde olduklarını dile getirdi.

‘’ESKİDEN SADECE BENİM İMZAM İLE ATAMA YAPILIYORDU’’

Geçmişte 1-2 kişinin imzasıyla okul müdürlüğü ataması yapıldığına dikkat çeken Vali Özkan şunları söyledi; ‘’Bu atama sürecinde okul aile birlikleri, veliler, milli eğitim ve valilik için içindeydi. Değerlendirmelerde değişik puanlar verildi. Eskiden sadece benim imzam ile atanıyorsa şimdi farklı değerlendirmelerle atanma yoluna gidildi. Verilen puanlarla atama yapıldı. Sistem geçmişe göre daha iyileştirilmiş bir sistem. Katılımcı öğrencisiyle, öğretmeni ve milli eğitimiyle çok yönlü puanları paylaşan bir sistem. Bizim mutlak anlamda en doğruyu yakalamamız mümkün değildir. Ama en doğruyu yakalama kararlılığında olduğumuzu söyleyebilirim. Atanan herkesi tek tek bilemem. Önümüze gelenleri soruyor ve sorguluyoruz. Objektif olarak atama yönündeyiz. Her komisyon nasıl puan verdi, sübjektif mi objektif mi davrandı bunları ölçecek bir imkânımız yok. Her atama sürecinde hepimizin öğrendiği yeni şeyler olabilir. Daha iyi için ne yapmak gerekiyorsa onu yapmak lazım.

‘’ATAMALARDA SÜBJEKTİF DAVRANIŞ VARSA GEREĞİNİ YAPIYORUZ’’

Atamalarla ilgili sübjektif davranış varsa bunun tespitini yapıp gereğini yapıyoruz. İtiraz yolu vardır. Bu bizim için de yol gösterici olur. Hem idari olarak hem de yargı olarak itiraz yolu açık. Atama sistemi eskiye göre daha da iyileşti. İnsanın olduğu yerde doğru ve yanlış olabilir. Biz bunu delilleriyle tespit ettiğimizde gereğini yapıyoruz.’’

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...