Dostları hayvanları unutmadı

15 Ocak 2015 17:49

Soğuk ve karlı günlerde hayvanların açlık çekmemesi için örnek bir projeye imza atan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaları, yemek artıklarını her gün pet şişelerinden yaptıkları hayvan evlerine bırakıyorlar. Bu sayede kuşlar, kediler ve köpekler rahat bir şekilde yemeğe ulaşabiliyor.

Son 10 gündür Isparta’da etkili olan kar, hayvanların hayatını da olumsuz etkiledi. Zeminin karla kaplı olması nedeniyle hayvanlar yiyecek bulamıyor. Buradan yola çıkan Isparta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören örnek bir proje geliştirdi. Proje kapsamında pet şişeler toplanarak, boyandı ve hayvan evleri haline getirildi. Hastalar her gün yemek artıklarını bu evlere bırakıyor ve bu şekilde kuş, kedi ve köpeklerin kolaylıkla yemeğe ulaşmalarını sağlıyorlar. 

SOHBET ESNASINDA KENDİLERİNİN BULDUĞU BİR PROJE

Kamu Hastaneleri Birliği Isparta İl Genel Sekreterliği Uzmanlarından Psikolog Şule Tola yapılan çalışma hakkında bilgi verdi. Tola, “Atık pet şişeleri toplayarak boyayıp hayvan evleri yaptılar. Her gün sofralarında artan yemekleri ıslatıp bu pet şişelere dolduruyorlar. Bu davranışlarından ötürü onlarla gurur duyuyoruz. Mahzun gönüllere fırsat verildiği zaman ne kadar güzel zenginlikler yaratabildiklerini hep beraber gördük. Terapilerimizin birinci amacı hastalarımızın sosyalleşmesi. Biz onların saf gönüllerine değer verildiği zaman ne kadar etkin olduklarına defalarca şahit olduk. Kuş ve hayvan evleri projesinde de tamamen sohbet esnasında kendilerinin bulduğu bir proje” dedi.

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...