“Özel Hastanelere kayan hizmetleri Devlete çekmeye çalışacağız”

14 Ocak 2015 18:09

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, 2015’te tıbbi cihazlara önem vereceklerini ve özellikli cerrahilerin Devlet Hastaneleri’nde yapılmasına olanak sağlayacaklarını açıkladı. Aydın, ‘’Her hastanede özele kayan hizmetleri devlete çekmeye çalışacağız’’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalayarak 2,5 yıllığına yeniden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olan Osman Aydın, 2015 yılı hedeflerini açıkladı. Yeni yılda daha önce planladıkları Tele Tıp ve Dijital Hastane Projelerini hayata geçirmeye çalışacaklarını belirten Aydın, ‘’Tüm hastanelerimiz 2014’te PACS sistemine geçti. Bu sistemde röntgen filmleri çekildikten sonra anında doktorun ekranına düşüyor. Bu önemli yapılan hizmetlerden biriydi’’ dedi.

‘’ÖZELE KAYAN HİZMETLER DEVLET HASTANELERİNDE DE OLACAK’’

Öte yandan 2015’te tıbbi cihazlara önem vereceklerinin altını çizen Aydın, şunları söyledi; ‘’Şuanda yaklaşık 3 milyon TL’lik tıbbi cihaz yatırımı planlıyoruz. Tıbbi Hizmetler Başkanına gerekli talimatını verdik. Özellikli cerrahilere önem vereceğiz. Her hastanede yapılan rutin şeyler değil de sistemde özele kayan hizmetleri devlete çekmeye çalışacağız. Nitelikli doktor arkadaşlarımız var. Örneğin ERCP(Endoskopik retrograt kolanjiopankreatografi ) dediğimiz bir sistem var. Herkesin yapamayacağı bir işlem. Onunla ilgili bir cihaz alıp onu devlet hastanelerinde yapılır hale getireceğiz. Bununla ilgili branş branş görüşmeler yapıyoruz. Özel hastanelere kayan hizmetlerin hangilerini devlet hastanelerinde yapabiliriz bunları tespit edip, onunla ilgili çalışmalar yapacağız.

‘’ÖZELDE AMELİYATLAR DAHA İYİ YAPILIYOR ANLAYIŞINI YIKACAĞIZ’’

Kanser ameliyatında vatandaşta bir önyargı oluşmuş. Özelde X kişisi var diye. Ameliyat olacağı zaman en az 8-10 yere sorarak yaptırıyor. Biz bu konuda güven duyulan bir kurum olduğumuzu düşünüyoruz. Bu güveni daha da artırmak gerekir. Özellikli işlemleri yapan doktor arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların elini kuvvetlendirmek için onlara istedikleri cihazı alalım diye düşünüyoruz. Şu özellikli ameliyatı şu cihaz olursa yaparım diye doktor arkadaşları alacağız.

‘’TEK EKSİKLİĞİMİZ OTELCİLİK HİZMETİ’’

Devlet hastanesinde 140 uzman hekimimiz var. Her branşta arkadaşlarımız var. Eksiğimiz yok. Bizim Isparta Devlet Hastanesi olarak özel hastanelerden bir tek eksikliğinden bahsedilebilir o da sadece otelcilik hizmetleri. Onun dışında hiçbir eksikliğimiz yok. Şehir Hastanesi yapılınca otelcilik sorunu da kalmayacak. En büyük sıkıntımız bir odaya 3 hasta yatırıyoruz. Bunların refakatçileri var. Gönül ister ki en fazla 2 kişilik odalarda bulunduralım. Rahat yatacakları ve kullanacakları alanlar olsun. Bunu şehir hastanesi sağlayacak.’’

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...