“Tamamen köhnelikten çıkacağız”

11 Ocak 2015 17:33

Isparta’nın en eski Mahallelerinden biri olan Hisar Mahallesi yeniden yapılaşacak. İmar Planı’nda mahalle kimliğinin değiştirileceğini belirten Belediye Başkanı Günaydın, “Tamamen köhnelikten çıkacağız. Şehrin kaderinde yeni çizgiler oluşacak” dedi.

Karaağaç Mahallesi’nin ardından Hisar Mahallesi’nin çizgisi de artık değişiyor. Belediye Meclisi Ocak ayı son görüşmelerinde Hisar Mahallesi için 18 uygulaması teklifi görüşüldü. İmar Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonrası Hisar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uygulamalarıyla yenilenmesi düşünülen 2157, 144, 145, 2209, 106, 1565 ve 41572 adalarda Yaşam Kalitesinin artırılması ve sosyal donatı alanlarının artırılarak, yapılan düzenlemeyle sağlıklı ve yeşil kent oluşturulması amacıyla hmax=15,50 olarak düzenlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi uygun bulundu.

GÖLET VE YEŞİL ALANLAR GELİYOR

Hisar Mahallesi İmar Planındaki değişiklikten sonra buranın apayrı bir çehreye bürüneceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Gölet ve yeşil alanlar olacak. Burada türbeler ve eski yapılar korunuyor. Tamamen köhnelikten çıkıyoruz. Şehrin kaderinde yeni çizgiler oluşuyor. Eski halinde kuru bir dere gibi görünüyor. Parseller biraz büyük yapıldı, büyüğe talip olunsun diye. Ama az isteyen için de var” dedi.

YOLLAR DAHA DA GENİŞLETİLECEK

AK Parti Meclis Üyeleri Kadir Dal ve Kadir Özkan, planın ortaya çıkmasından sonra yeni bir teklifte bulundu. Dal ve Özkan, 12 metrelik olan yolların 15, 15 metrelik olan yolların da 20 metreye çıkarılmasını teklif etti. Özkan, “Burada yollarla ilgili kriterleri sert koyarsak bunlar zaten 20 yıl sonra bize zaten ihtiyaç. Baktığınızda adaların içinde tek yol var. 6 parseli 3 yolda çözüyorsunuz o yollar o parselleri karşılamaz. Bu yüzden yolları genişletmeliyiz” diye konuştu.

GÜNAYDIN: “KONUT ALANLARI ÜRETİLMİYOR

DİYEN MÜTEAHHİTLER GÖRSÜN”

Başkan Günaydın da “Geçen ay Karaağaç Mahallesi’nde de böyle geçti. Orada yolları genişletmiştik. Ben de yolların genişletilmesi taraftarıyım. Müteahhitler diyordu ki konut alanları üretilmiyor diyordu. Buyurun daniskası burada, yapıldı” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...