Baro Yönetimi’nden Vali Oğuz’a ziyaret

22 Ekim 2012 18:53

06.10.2012 tarihinde yapılan 27. olağan genel kurulunda güven tazeleyen Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu yönetimi ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Şölen havasında bir genel kurul yaptıklarını ifade eden Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu; “Sayın Valim 27. olağan genel kurulumuzu coşku içerisinde, şölen havası içerisinde yaptık. Arkadaşlarımızın vermiş olduğu destekle yeniden görev aldık, bu da bize eski dönemde yapmış olduğumuz çalışmaların vize aldığını gösterdi. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz, hukukun üstünlüğünü, yargının üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sizin desteklerinizi hiçbir zaman yadsıyamayız.

BAŞKAN GÖKMENOĞLU; “SAYIN VALİM SİZİN

DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Sayın Valim gelmiş geçmiş valilerimizin tamamı Isparta’ya hizmet ettiler ama Isparta Barosuna bu kadar destek veren bir valimiz olmamıştı. O nedenle hem şükranlarımızı iletmek hem yeni arkadaşlarımızı tanıştırmak amacıyla bugünkü ziyaretimizi yapıyoruz” dedi.

VALİ OĞUZ; “OLAYLARA KARŞI OBJEKTİF YAKLAŞIM ÇOK ÖNEMLİ”

 Baro’nun çok önemli bir müessese olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, gelişen olaylara ağırbaşlı yaklaşımlar, objektif yaklaşımların toplumdaki adalet duygusunu yücelttiğini ifade etti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Baro’nun dışarıya yansıması, faaliyetleri, dünyadaki, ülkesindeki veya ilindeki olaylara olan tepkisi onun kişiliğini, kimliğini meydana getirir.

Vatandaş eskiden beri hakimden ne bekliyorsa, kadıdan ne bekliyorsa, Baro’dan da onu bekler. Yani Baro’nun yaklaşımı sen haksızısın, ama haksızlığına rağmen senin de korunacak bir hukukun var, onu da koruruz olmalı.

Benim bu genel çerçeve içerisinde tanımladığım Isparta Barosu 2 yıldır bu objektif tavrını bütün olaylara karşı korudu, bu çok önemli. Bundan Isparta Barosunda görev yapan bütün arkadaşlar iftihar etmeli.

Objektiflik esasında bugün işine gelmeyenlerin yarın teminatı demektir. Yani bugün objektif olanı söylemek işinize gelmez ama yarın ona ihtiyaç hissedersiniz. Adil bir bakışa, tarafsız bir bakışa her zaman ihtiyaç vardır. Bizim Baromuz bunu yaptı, mesleklerinde tecrübeli çok genç arkadaşların bunu yapması ilave bir saygınlık meydana getirdi. Bu bakımdan ben çok memnunum.

VALİ OĞUZ; “KENDİMİ BU AİLENİN BİR FERDİ OLARAK GÖRÜYORUM”

Bu kadar işin içerisine ayrıntılı girmemin sebebini de, kendimi bu ailenin bir ferdi olarak görmem nedeniyledir. Ben hukukçuyum, oğlum hukukçu, ailesinde çok hukukçu olan bir kişiyim bende. Bu bakımdan Baro bizim camiamızdır.

Yeni dönem hayırlı ve uğurlu olsun. Isparta’daki bütün kamu yararına çalışmalarda sizi yanımızda gördük. Bundan sonra da yine beraberiz, bu manada arkadaşlarımız sadece etkili değil, aynı zamanda yetkilidirler. Bütün kararlarımızın oluşmasında siz çok değerli bir müracaat merciimizsiniz” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...