Isparta, Eskişehir modelini uygulayacak

5 Ocak 2015 16:08

Isparta’daki kafe işletmecilerinin oluşturduğu bir platform şehir dinamiklerini harekete geçirme adına büyük bir işe imza atmak istiyor. Platform adına Hasan Büyükçam, ‘’Isparta dedik mi akla gül ve halı geliyor. Eskişehir denilince üniversite geliyor. Isparta artık gül ve halıdan para kazanamıyor. Isparta da aslında üniversiteden para kazanıyor. Yani bizim Isparta deyince akla üniversiteyi getirmeliyiz’’ dedi.

İlimizde hizmet sektörünün başını çeken kafe işletmeleri bir çatı altında toplandı. Isparta Girişimci Kafe ve Restoran İşletmecileri Platformu’nu kuran işletme sahiplerinin hedefi büyük. Platform adına Hasan Büyükçam, bu yola Isparta’nın gerçek kimliğini ortaya çıkarmak adına çıktıklarını bildirdi. Isparta’daki esnafın ortak sıkıntısının hemen hemen aynı olduğunu belirten Büyükçam, ‘’Biz Isparta’yı küçük Eskişehir’e lafta benzetiyoruz fakat bu modele nasıl daha yakınlaştırırız? Tabi bu kafecilerin kendi başlarına yapabileceği bir şey değil. Belediye, Valilik ve Üniversitenin burada olması lazım. Ama bunu tek bir çatı altında dile getirmek başka tek şahıs olarak dile getirilmesi başka’’ dedi.

‘’ISPARTA’NIN YÜZ KIZARTICI BİR OLAYI VAR’’

Öte yandan Isparta’nın eksikliklerini ortaya koyan Büyükçam, açıklamasına şu şekilde devam etti; ‘’Isparta’nın yüz kızartıcı bir olayı var. Tiyatro konusunda İlimiz, 81 şehir arasında 80’inci sırada. Arkasında Şırnak var. Yaşanabilir iller arasında ilk 3’te olan memleket sanatsal faaliyetlerde 80’inci sırada. Bizler küçük işletmeleriz fakat buranın potansiyelini ağırlayan da bizleriz. Isparta öğrenci bazlı bir şehir. Öğrenci bizlerden ne kadar memnun olursa şehrin vitrini oluyor. Bunun üzerine konuşma yaptık. Hep beraber neler yapabiliriz diye konuştuk. Bizim de öğrenciye bir şeyler yapmamız gerekiyor.

‘’NEDEN ARD ARDA KONSERLERİMİZ YOK?’’

Örneğin tiyatronun biletlerini hepimiz satsak biz o tiyatroyu canlandırırız. Bir etkinlikte 3-5 yer satıyor, duyuluyor, duyulmuyor. Isparta’nın neden Rumeli Konserleri gibi 3-4 gün ard arda konserleri yok? Bunları organize edelim. Hem maddi kazanç hem de Isparta’ya fayda sağlamış oluruz. Ama bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil.

‘’BAHAR ŞENLİĞİ NEDEN ŞEHİR MERKEZİNDE YAPILMIYOR?’’

Bahar Şenliklerinin neden bir ayağını Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirmiyoruz? Bahar Şenliği üniversitede yaşanıyor ve kapanıyor. Bu şehre bir fayda sağlamıyor. Bunları masaya yatırdık. Baktık çok başarılı bir toplantı oldu. 35 işletmeci ile toplandık. Restoranları da dahil ettiğimizde sayı 110-120’yi bulacaktır.

‘’ÖĞRENCİYİ CEZBEDEN BİR ŞEY VAR ESKİŞEHİR’DE’’

İlk olarak platform kuruldu. İlerleyen aşamada dernek olarak devam etmek istiyoruz. Isparta Girişimci Kafe ve Restoran İşletmecileri Platformu adı altında başladık. Bizler rakip değiliz birlikte olduğumuzu göstermek istiyoruz. Şimdi her ilde üniversite var. Atık SDÜ’ye gelmek yerine öğrenci kendi memleketinde okuyabiliyor. O zaman burada şehir de daha cazip hale gelmeli. Anadolu Üniversitesi neden talep görüyor? Çünkü öğrenciyi cezbeden bir şehir var ortada.

‘’ISPARTA DEDİK Mİ AKLA GÜL, ESKİŞEHİR DEDİK Mİ AKLA ÜNİVERSİTE GELİYOR’’

Isparta dedik mi akla gül ve halı geliyor. Eskişehir denilince üniversite geliyor. Isparta artık gül ve halıdan para kazanamıyor. Isparta da aslında üniversiteden para kazanıyor. Yani bizim Isparta deyince akla üniversiteyi getirmeliyiz.’’

Bu haber 1001 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...