‘’Hedef; Yaşanabilir sağlık şehri Isparta’’

2 Ocak 2015 18:50

Vali Vahdettin Özkan, Isparta’nın Türkiye’de öne çıkan özelliklerini sıraladı ve en önemli hedefini açıkladı. Ayrıca ‘’Ispartalı ya okur ya dokur’’ sözünü destekler bir tez ortaya atan Özkan, ‘’Biz eğitimi artık insan hakkı olarak görüyoruz. Bu yoldan hareketle amaçlarımızı gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan, Isparta’nın sağlık şehrinin ötesinde yaşanabilir sağlık şehri olması için yoğun çaba sarf ettiklerini açıkladı. Yaptıkları bir araştırmada sağlık hizmetlerinden en memnun ilin Isparta olduğunu bildiren Özkan, ‘’Memnuniyet yüzde 90 seviyesinde’’ dedi.

ISPARTA SEBZE MEYVE DEPOLAMADA TÜRKİYE 1’İNCİSİ

Öte yandan Isparta’nın eğitim ve tarımsal faaliyetlerde de Türkiye’de önde gittiğini ifade eden Özkan, şunları söyledi; ‘’Isparta, sebze ve meyse depolamada Türkiye’de 1. sırada. 20 yıllık bir çalışmanın ürünü bu.

‘’OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMADA TÜRKİYE 1’İNCİSİ

ORTAÖĞRETİMDE İSE TÜRKİYE 4’ÜNCÜSÜYÜZ’’

Bunun yanında Isparta deyince akla eğitim gelir. Biz eğitimi artık insan hakkı olarak görüyoruz. Okullaşma oranlarında önemli başarılarımız var. Okulöncesi 3-5 yaş okullaşma oranı Isparta’da yüzde 64, Türkiye ortalaması ise yüzde 44’tür. Ortaöğretimde okullaşma oranıyla yüzde 39 ile Türkiye’de 4. sıradayız.

‘’YAYGIN EĞİTİMDE TÜRKİYE 2’NCİSİYİZ’’

Diğer taraftan 4243 açılan kursa 75 binin üzerinde katılım sağlanmış. Nüfusuna göre yaygın eğitim faaliyetlerinden faydalanma oranında Türkiye’de 2. olduk. Toplam nüfusun yüzde 19’u bir veya birden fazla kursa katıldı. Okur yazar oranı son 5 yılda yüzde 92’den yüzde 98,6’ya ulaştı.’’

 

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...