Gözler Başkan Günaydın’da

30 Aralık 2014 19:02

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel İdare alanında uygulayacağı proje için İl Genel Meclisine verdiği süre yarın doluyor. Son olarak alanla Otel Isparta’nın takası gündeme gelmişti. Ancak şu ana kadar herhangi bir yetkiliden açıklama gelmiş değil.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel idare alanını üstü yeşil alan altını ise otopark yapmak için harekete geçmiş hatta projesini bile çizdirip İl Genel Meclis Üyelerine yaklaşık 2 saat boyunca bunu anlatmıştı. İl Genel Meclis üyelerinden Fevzi Özdemir ise burada hak kaybı yaşanacağını ileri sürerek Otel Isparta ile bu alanını takas edilmesini teklif etmişti. Başkan Günaydın bu konu araştırma yapılmasını istemiş ve ortak bir komisyon marifetiyle sonuca ulaşılması hedeflenmişti.

GÜNAYDIN: “YILSONUNA KADAR DEMİŞTİ”

İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısına katılan Başkan günaydın, anlaşma sağlanamayınca konuşmasının sonunda yılsonuna kadar bir şey yapılmazsa kazmayı vuracağını ileri sürmüştü. Günaydın’ın vermiş olduğu süre yarın doluyor. Şu ana kadar herhangi bir yetkiliden takas konusunda ya da başka bir çözüm konusunda herhangi bir açıklama gelmedi. Şimdi Başkan Günaydın’ın dediği gibi harekete geçip geçmeyi bekleniyor.

TAVIR NASIL OLUR?

Bu gelişmelerden sonra Günaydın kazmayı vurursa İl Özel İdare’nin tavrı ile kamuoyunun tavrının ne olacağı merak konusu oldu. Çünkü mülk sahibi İl Özel İdare buranın ticari alan olarak değiştirilmesini istemiş ve 16 katlı otel yapmak istediği daha önce gündeme gelmişti.

“ESERLERİMİN KONUŞULMASINI İSTİYORUM”

Öte yandan Başkan Günaydın, görevi süresi içerisinde Isparta’ya kalıcı eserler bırakmak istediğini belirtmiş ve bunun yüzyıllarca konuşulmasını istediğini duyurmuştu. Bu yönde çalışma yaptığını bildiren Günaydın, şehri rahatlatacak, kimliği olacak bazı eserleri kazandırmaya gayret ettiğini ifade etmişti.

 

Bu haber 1032 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...