2B’de başvuru süresi daralıyor

20 Ekim 2012 13:47

2B arazileri için başvuru süresi 30 Ekim'de sona erecek 2B arazilerine başvuruların son günlerde arttığı ve ilgili birimlerin oldukça yoğun çalıştığı öğrenildi.

2B kapsamında 30 Ekim 2012 tarihi itibarıyla 6 aylık başvuru süresinin sona ereceğini ifade eden Defterdar Rahmi Turan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2B başvuru sürecinde sona yaklaşılırken Isparta'da başvuru oranı yüzde 29'da kaldı. 4 bin 392 hak sahibinden şuana kadar sadece bin 260'ı başvuru da bulundu.

2B arazilerinin hak sahiplerine doğrudan satışının yapılabilmesi için gerekli olan başvuru süresi 30 Ekim 2012 tarihinde sona erecektir. Bu konu mülkiyet sahibi olmanın güzel bir olgusudur ve hak sahiplerinin müracaatlarını son güne bırakmamaları gerekmektedir.

Devletin vatandaşları mülk sahibi yapma adına gösterdiği bu çalışmada son günlere girilmiştir. İlimizde şuan 2B kapsamına giren toplam parsel sayısı 4 bin 342. Yani bu 18 bin dönüm bir arazi yapıyor. Şu ana kadar yapılan talep sayısı ise bin 260. Bu da demek oluyor ki şu ana kadar parsel oranlarının sadece yüzde 29’u üzerinde bir talep gerçekleşti. Maalesef bu rakam çok az. Vatandaşlarımız bu çok dikkatli değerlendirmeliler. Vatandaşlarımız mülk sahibi olması adına devletin hak sahiplerine tarihi bir fırsat sunmaktadır. Bu uygulama devlet tarafından hak sahiplerine verilmiş tarihi bir fırsattır. Bunun bir daha tekrarı olur mu. Onu açıkçası bilmiyoruz. Ancak Isparta’yı diğer illere kıyasladığımız zaman talep oranının çok düşük olduğunu söylemek doğru olur. Halkımız özellikle bu tur müracaatlarda işini son güne bırakmayı sever. Biz de bunu son güne bırakmamalarını bir an önce müracaatlarını yapıp bu haktan yararlanmalarını istiyoruz” dedi.

Defterdar Rahmi Turan, bu uygulamayı vatandaşa anlatabilmek adına köylere, kasabalara yani vatandaşın ayağına giderek bu tarihi fırsatı anlattıklarını belirterek, bu konuda vatandaşın ayağına kadar gittiklerini sözlerine ekledi. 

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...