Doğru gıda ile kansere hayır

30 Aralık 2014 18:54

Isparta Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde hazırlamış olduğu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Isparta halkının istekleri doğrultusunda haraket eden belediye bu programında sağlığı ele aldı. Anthil A.Ş ile ortaklaşa düzenlenen program Kültür Sinemasında saat 14.00’de gerçekleşti. Kanser’le mücadelenin konu alındığı programa konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar katıldı.  Vatandaşın ilgisinin de oldukça yüksek olduğu programda Doğru Gıda ile Sağlıklı yaşam konu edilirken, kansere de hayır denildi.

Dizdar 1.5 saat süren konuşmasında özellikle yiyeceklerin üzerinde dururken, teknoloji ile gıda maddeleri üzerinde oynandığını iki günde ekşimeye hatta bozulmaya yüz tutan ürünlerin teknoloji ile raf ömrünün uzatıldığını bu nedenle ürünlerin gerçek gıda olmaktan çıktığını dile getirdi.

Dizdar konuşmasında ürün satın alırken raf ömrü normal değerlerinden uzun olan gıdaların tüketilmemesi konusunda ısrarcı olurken, sokakta satılan sütün satın alınmasını tavsiye etti. Sütten örnek verirken, normal şartlarda bir süt tenceremizde en fazla iki gün durmaktadır. Ancak yeni teknoloji ile bu sütün ömrü bir yıla kadar uzatılmaktadır. Yani gerçek değerinin içine katkı maddeleri eklenerek raf ömrü uzatılıyor dedi. Tavsiye olarak da dizdar gıda maddesi alırken, normal şartlarda süresi içerisinde bozulan ürünlerin satın alınması gerektiğini belirtirken, bu vesile ile kanserin de önüne geçilebileceğini savundu.

 

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...