“Satın almayın sahiplenin”

30 Aralık 2014 18:52

Isparta Belediyesi ile Hayvan dostlarının ortaklaşa düzenlediği sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesi konusunda Pazar günü bir etkinlik düzenlendi. Tabakhane Organize bölgesinde bir araya gelen heyet buradaki sokak hayvanlarının bakımını yaparak onların beslenmesine de yardımcı oldular. Heyet evinde hayvan bakmak isteyen vatandaşlara da seslenerek petshop’lardan satın alma yerine başıboş hayvanları sahiplenmesi gerektiğini savundu.

Etkinlik nedeniyle kısa bir açıklamada bulunan, Sinan Tavlar belediye ile işbirliğinde yapılan bu çalışmalardan memnun olduğunu dile getirerek, “biz Isparta Hayvan Dostları olarak her hafta sonu sokak hayvanlarını beslemeye geliyoruz. Bu çalışmalarımıza destek veren Belediye Başkanımıza ve yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Gamze Kılıç ise hayvanların beslenmesine destek veren arkadaşlarına teşekkür ederken, hayvanları sadece beslemediklerini onların sağlık tedavilerini de gerçekleştirdiğini ifade etti.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu’da yaptığı açıklamasında, hayvan severlere bir müjde verdi. Belediye olarak sokak hayvanları için barınak hazırlanacağını dile getirdi.

Aydoğdu yaptığı açıklamasında, “ iki yıldır arkadaşlarla birlikte sokak hayvanlarımızın beslenme, barınma ve tedavilerini gerçekleştirmekteyiz. 6 ayrı yerde besleme noktamız bulunmaktadır. Her hafta sonu hayvan dostları ile böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Hayvan sever arkadaşlarımızı her hafta sonu bu etkinliğe davet ediyorum. Isparta Belediyesi olarak barınma ünitesi hazırladık. Yer teslimi yapıldı çok kısa süre içerisinde barınaklarımızı hazırlayarak sokak hayvanlarımızın bakım ve tedavilerini burada gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...