Aşevinden yemek yiyenlerin yarısı mülteci

20 Ekim 2012 13:46

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Sorumlu Vali Yardımcısı Kadri Canan, Vakıftan toplam bin 60 kişiye her gün yemek dağıtıldığını belirterek; “Bunların 360’ı özürlü, 600’ü mülteci diğerleri de yaşlılardan oluşuyor” dedi.

Yardıma muhtaç vatandaşlara verilen yemeklerin daha güzel çıkması için vatandaşları Kurban Bayramında kestikleri kurbanların etlerinin bir kısmını Aşevine bağışlamaya davet eden Vali Yardımcısı Kadri Canan; “Bu vesileyle bilindiği gibi ilimizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren Aşevi ve İşevi var. Ben  Ispartalı halkımızı da bizim sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına Aşevine gerekli desteği vermeye davet ediyorum.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevimiz kurulduğu 1990 yılından beri faaliyet göstermekte ve buradan günde bin 60 kişiye yemek dağıtımı yapılmaktadır. Bu kişiler genellikle yaşlılar, özürlüler, evinde yemek pişiremeyecek durumda olan kişiler, engelli vatandaşlarımız ve bizim yemeğimize ihtiyaç duyan kişiler ayrıca mülteci vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Aşevimizden yemek yiyenlerin 360’ı özürlü vatandaşlarımız olup, ilimizdeki 600 mültecinin büyük bir kısmı da yine tarafımızdan yemek verilmektedir.

Aşevinde de kurban bayramı süresince kurban kesim hizmetleri yapılmaktadır.  Vatandaşlarımız isterlerse vekalet ile kurban kesimi yaptırılmakta isterlerse bizzat hayvanını Aşevine getirerek kurban kesim hizmeti alabilmektedir. Ayrıca kurbanını evinde yada bir başka yerde kestiren vatandaşlarımız da kestirdikleri kurbanları aş evine bağış yaparak gerekli desteği verebilmektedir. Biz tamamen fakir ve ihtiyaç sahibi insanlara hizmet verdiğimiz için aş evine de Isparta halkının sahip çıkmasını ve kurban süresince gerek vekaletle gerek kendisi getirerek veya bir şekilde hayvanını kestirerek onların etini vererek gerekli desteği vermelerini rica ediyorum .Bayram süresince 2121068 no lu telefonu arayarak bizzat evlerinden servis aracımız etleri alacaktır” dedi.

 

 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...