Mahalle Annelerine eğitim

29 Aralık 2014 17:59

“Mahalle Anneleri” Kütüphan-e Türkiye Projesi çatısı altında çalışmalarına devam ediyor.

Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan tarafından yürütülen Mahalle Anneleri Projesi ile birleştirilen “Kütüphan-e Türkiye” projesi kapsamında mahalle annelerine eğitim verildi.

Konu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi “Kütüphan-e Türkiye” projesi kapsamında çalışmalara 02.06.2014 tarihinde başlamış olup bugüne kadar üç farklı gruba eğitim verilmiştir. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen Kadın Girişimcilerle iletişime geçilerek eğitim çalışmalarına başlanmış ve ilk grup oluşturulmuştur. Daha sonra Isparta Valisi Sn. Vahdettin ÖZKAN ‘in eşi Dr. Ruhan ÖZKAN’ın da yürüttüğü Mahalle Anneleri Projesi ile birleştirilen “Kütüphan-e Türkiye” projesi, mahalle anneleriyle eğitime devam etmiştir. Daha sonraki eğitimler ise yine Mahalle Anneleri ve halkın katılımıyla sürmüştür. Eğitimler haftada 5 günde 2’şer saat olmak üzere toplam 10 saat süreyle verilmiştir. Verilen eğitim konuları şu şekildedir.

Bilgisayar teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş,

Microsoft Office Word, Excel ve Powerpoint Eğitimi,

Elektronik Posta Uygulamaları,

E-devlet ve SGK Uygulamaları,

Özgeçmiş (CV) Hazırlama Eğitimi

Eğitimler kapsamında şu ana kadar, 115 kişiye toplamda 90 saat eğitim verilmiştir. Bu eğitimler 2015 Ekim ayı sonuna kadar devam edecektir.

Ayrıca “Kütüphan-e Türkiye” Projesi için özel olarak hazırlanan Bilgisayar Destekli Online İnteraktif İngilizce Eğitimi EDO (English Discoveries Online); projeye dahil olan 26 İl ve İlçe Halk Kütüphanesi arasından seçilen 15 Halk Kütüphanesi için özel olarak hazırlanmıştır. Pilot olarak uygulanacak olan Bilgisayar Destekli Online İnteraktif İngilizce Eğitimi için seçilen bu 15 kütüphane arasında yer alan Isparta Halil Hamit paşa İl Halk Kütüphanesi, bu konuda da faaliyete geçerek 800 kişilik kontenjan olan bu eğitim paketini de hizmete sunulmuştur. Kullanıcılar kütüphanemize gelerek bütün bu eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanabilir. Bu güne kadar da İngilizce eğitimi içinde kütüphanemize 37 kişi başvurarak İngilizce eğitimine başlamıştır” denildi.

 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...