Keçiborlu´da Sürü Yönetimi Elemanı Kursuna Katılanlar Belgelerini Aldı

24 Aralık 2014 16:17

Keçiborlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Keçiborlu Halk Eğitim Müdürlüğü ve Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Keçiborlu Merkez, kasaba ve köylerinde çobanların yetiştirilmesine yönelik sürü yöneticisi elemanı kursu düzenlendi.

3 hafta ve 120 saat olarak düzenlenen ve 67 üreticinin başvurduğu kursun sonunda, 51 kursiyer başarılı olarak sürü yetiştirici elemanı belgesi almaya hak kazandılar. Belge alanların maddi olarak da yılda 5 bin TL destekleneceği bildirildi. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine başvurmaları gerekmektedir.

Kurs sonunda düzenlenen belge törenine başta Keçiborlu Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, İl Müdürü Cenk Şölen, İl Müdür Yardımcısı Dr. Said Bilginturan, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Keçiborlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arı, daire Müdürleri, işbirliği yapılan kurum - kuruluş temsilcileri ve kursiyerler katıldılar. 

Yapılan konuşmalardan sonra kursu başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazananlara belgeleri dağıtıldı.

Bu haber 873 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...