Türk Eğitim-Senliler Tek Yürek

23 Aralık 2014 18:48

 

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin tertiplediği “Onurlu Mücadeleyle Umutlu Geleceğe Tek Yürek Buluşması”nın ikincisi 19-21 Aralık tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti.

Programa; Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Gruba dahil diğer iller ve Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe temsilci ve yöneticileri de katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şunları kaydetti: “Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili söylemediğimiz cümle kalmadı. Ama ülkemizde yaşananlara gözünü, kulağını kapatmış, yaşananları anlamak istemeyen çok ciddi bir kitle var. Bunların bir kısmının Türkiye’nin ‘aydın kesimi’ dediğimiz insanlardan oluşması da hepimizi kaygılandırması gereken bir durumdur. Toplumun dinamikleri olarak nitelendirdiğimiz insanlar; öğretmenler, din adamları, akademisyenlerdir. Toplumun dinamikleri dediğimiz bu kitle sadece günü yaşayan ve menfaati ön plana koyan bir kitle haline gelmişse, o toplumda yaşanan yanlışları düzeltebilecek başka mekanizma bulunmamaktadır. Bu nedenledir ki, bilhassa 17-25 Aralık’ın birinci yıldönümü konuşulmalıdır. Hırsızlık, ahlaksızlık unutturulmamalıdır. Bunları insanların beyinlerine nakşetmek zorundayız.” dedi.

Son zamanlarda yapılan yönetici atamaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Koncuk "Her il ve ilçede her kademedeki yöneticinin yaptığı hukuksuzlukları, hak gasplarını, yandaş kayırmaları yakından takip ediyoruz. Haklarında işlem yapılması için hukuki süreci devam ettiriyoruz. Kimse bunlardan bir şey çıkmaz diye düşünmesin. Bunların hepsi kayda geçiyor. Bir gün gelir, o kara kaplı defter açılır. Bunların hesabı hukuk yoluyla burunlarından fitil fitil getirilir.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak ek zam talebi ile ilgili 6 Aralık 2014 tarihinde yürüyüş ve miting yaptıklarını söyleyen Genel Başkan İsmail Koncuk "2014 ve 2015 yıllarında tam 730 günümüz çalındı. 2014 yılında 123 TL, 2015 yılında ise yüzde 3+3 zam aldık. Enflasyon hedefi yüzde 9.4 olarak revize edilmesine rağmen kamu çalışanlarına ek zam yapılması düşünülmedi. Türkiye Kamu-Sen ek zam verilmesi için gayret sarf ediyor. İki yılımız ekonomik ve sosyal anlamda heba oldu. Bunun sorumlusu yandaş sendikadır. Başka sorumlusu yoktur. Devlet memurları şunu görmek zorundadır: Sendikacılık bir oyun değildir. Sendikal tercihlerimizi hangi sebeplerle, hangi önceliklerle ortaya koyacağımızı kamu çalışanları iyi tespit etmek durumundadır.” dedi.

Kamu çalışanlarının iş güvencesinin tehlikede olduğunu belirten Koncuk, “Sadece ekonomik ve sosyal haklar değil, özlük haklar yönüyle de sıkıntılar yaşanmaktadır. Kamu çalışanlarının Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği en önemli kazanım iş güvencesidir. Devlet memuru kavramının devam etmesi için adam gibi bir sendikal mücadele yapılamıyorsa, yapılamayacaksa; bu iktidar 2015 genel seçimlerinde bir dört yıllık daha vize alırsa ve bu anlayışla yoluna devam ederse devlet memuru kavramı bitecek. Bu dava ‘okul müdürlüğü, şube müdürlüğü elimden gitti, şu kişi geldi’ noktasını çoktan aşmıştır. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim anladığımız anlamda devlet olmaktan hızla uzaklaşıyor.” diye konuştu.

Toplantının diğer bölümlerinde ise Eğitimci Metin İskenderoğlu “Sendikacılıkta Sosyal Medyanın Etkin Kullanımı”, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sinan Demirtürk’te “Sendikacılıkta İkna ve Propaganda Teknikleri” Eğitimi verdiler. Daha sonra Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Temsilcilikleri Yönetim Kurulu Üyeleri ayrı ayrı istişare toplantıları yapıldı.

                                   

Bu haber 941 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...