‘’MHP Isparta’da eğitime bakış açısını ‘Para’ ile gösterdi’’

22 Aralık 2014 16:43

AK Parti Milletvekili Özel, Milli Eğitimin okul yapmak için arsa tahsisi istemesi ve bunun üzerine Başkan Günaydın’ın ‘’ Bir şartla veririm; Okul altına otopark yaparsam ya da parasını ödersiniz’’ demesini sert bir dille eleştirdi. Özel, ‘’Bu durum belediyenin eğitime bakış açısını gösterdi’’ dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eğitime destek vermediğini ileri sürerek eleştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belediyeden okul yapımı için arsa tahsisi istemesi ve bunun için de bedel istenmesini kabul edemediğini dile getiren Özel, şunları söyledi; ‘’Biz okul yapacağız diyoruz okul için Milli Eğitim Müdürlüğü talepte bulunuyor, okul yerinin parasını verin diyor. Hiçbir ilde okul yapılacak yerde belediye, yerel yönetim arsa tahsisi için para ister mi? Isparta Belediyesi’nin almış olduğu bu kararı gözden geçirmesini istiyoruz, arzuluyoruz. Eğitime bedelsiz devredilir bunlar. Bir şartla okul altına otopark yaparsam ya da parasını ödersiniz demesi Isparta’da MHP’li belediyelerin eğitime bakış açısını göstermektedir. Eğitime katkı da bulunmadıklarını göstermektedir.

‘’BİZ ITKM’Yİ SORUYORUZ O ÇEVRE YOLUNU GÜNDEME GETİRİYOR’’

Öte yandan çevre yolunu bitiremediler diye bir açıklaması var. Biz ITKM’yi ne zaman bitireceksin dediğimiz de hemen çevre yolunu gündeme getiriyor.  Çevre yoluna çok güzel asfalt yapıldı. Biz orta refüjü sen ne zaman düzenli hale getireceksin diyoruz ama yolu gündeme getiriyor.

‘’OLUR OLMADIK YERDE BİZİ ELEŞTİRİYOR’’

Diğer taraftan yılda 3,5-4 milyon TL gibi tasarruf sağlayacak ve içme suyunda Isparta’yı Eğirdir Gölü’ne mahrum olmaktan kurtaracak olan Darıderesi Göleti 2’nin ihalesini yaparak bunu Isparta’ya kazandırmanın peşindeyiz. Bunu sırf belediyeye değil Isparta’mıza katkı olsun diye yapıyoruz. Onun için kendisinden bir teşekkür de beklemiyoruz da ama olur olmadık yerlerde bizi eleştirmemesini istemek hakkımız diye düşünüyoruz.’’

Bu haber 860 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...