Köy okulları teknoloji ile buluşuyor

18 Aralık 2014 16:26

Süleyman Demirel Üniversitesi Robotik ve Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübü tarafından hayata geçirilen Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen "Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz" isimli proje, köy okullarında okuyan çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İmalat Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği gibi farklı alanlarda okuyan 20 üyenin bir araya gelerek hazırladığı projede, toplumsal yardımlaşmanın güçlendirilmesi ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor. Köy okullarına gereken önemin verilmesi ve köylerde okuyan öğrencilerin daha donanımlı sınıflarda eğitim almalarını hedefleyen ve 2 hafta sonu sürecek proje kapsamında, bir köy okulunda elektrik tesisatının yenilenmesi ve okulun boyanması yer alıyor.

Isparta Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından desteklen proje kapsamında , Robotik ve Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübü işbirliğiyle, köy okullarındaki öğrencileri robotikle  buluşturmak amacıyla hazırlanan “Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz  “ projesi Isparta'nın ilçelerinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Isparta’nın Senir, Uuborlu, Atabey, Gönen, Keçiborlu ilçelerinde; Robotik ve Eğitim Derneği tarafından üç haftada yaklaşık 1500 öğrenciye robotik teknolojisi tanıtıldı. Öğrencilerin bu teknolojinin uygulanabilirliğini görmeleri için, öğrencilere çizgi izleyen ve mini sumo robot gösterisi yapıldı. Ayrıca bu gösteride öğrenciler robotları yakından tanıma ve çalıştırma fırsatını elde etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından yapılan açıklamaya göre, aynen ve nakden bizi destekleyen Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkürü bir borç biliriz, dedi.

 

 

Bu haber 838 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...