‘’Her şey öğrencinin menfaatine göre tasarlandı’’

17 Aralık 2014 16:12

SDÜ Yaşam Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanan Konyalı işadamı Mehmet Demirel, ileriyi göremeyen veya projeyi okuyamayan bazı insanların ‘Bir yaşam merkezi yapılıyor, öğrenci şehirdeki apartlara gelmez, öğrenci şehre inmez’ gibi algı oluşturmaya çalıştığını ileri sürerek ‘’Ispartalı derse ki daha güzel projemiz var, onu uygulayalım. Sen Konya’dan geldin ortak girelim denirse ona da varız. Hatta projeyi de devredebiliriz. Ama yeter ki proje ortada kalmasın’’ dedi.

SDÜ içerisine yapılması planlanan yaşam projesinin detayları ilke kez gün yüzüne çıktı. Projeyi hayata geçirmeye çalışan Konyalı işadamı Mehmet Demirel, kamuoyunda oluşturulmak istenen algıdan yapmak istediklerine kadar her şeyi açık açık anlattı.

‘’ISPARTA VE SDÜ’YE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK PROJE’’

Bu yatırımın Isparta ve SDÜ’ye büyük katma değer sağlayacağını ileri süren Demirel, ‘’Burada ileriyi göremeyenler veya projeyi okuyamayan bazı insanlar burada bir yaşam merkezi yapılıyor apartları dolduramaz, öğrenci şehre inmez gibi kısır döngü içerisindeler. Burası Isparta ve üniversiteye bir katma değer katacak. Halk istemiyor gibi sözler söylendi. Bu konuyu açıklama gereği duyduk. İstiyoruz ki Isparta için bir şeyler olsun. Belediye Başkanımızla bir kez görüştük. Başkan yardımcılarımızla birçok kez görüştük ve bize ‘Seçmen bize bunun yapılmaması için oy verdi. Bunu halka anlatmanız lazım. Ondan gelecek talebe göre izin verebiliriz’ dediler. Biz de bekliyoruz’’ dedi.

‘’ISPARTALIYLA BİRLİKTE DE YAPABİLİRİZ’’

Öte yandan projeyi Ispartalılarla yapmaya hatta projeyi devretmeye bile hazır olduklarını dile getiren Demirel, şöyle devam etti; ‘’Ispartalı derse ki daha güzel projemiz var, üniversite de onay verirse onu da uygularız. Sen Konya’dan geldin bunu yapıyorsun, ortak girelim denirse ortak gireriz. Projeyi de devredebiliriz. Ama proje ortada kalmasın. En son KYK ile görüştüğümde 7 bin bekleyen öğrenci olduğu söylendi. Bu açılmış olsaydı o 7 bin öğrencinin yüzde 50’si gelir kaydını yaptırır ve öğrenimine devam ederdi.

KUAFÖR, BERBER VE TERZİ GİBİ YERLER OLACAK

Biz orada ne yapacağız?  Buradaki amaç barınacak öğrencilerin altyapılarını oluşturmak. Örneğin kuaför, berber, terzi gibi yerler olacak. Üniversitenin sosyal faaliyetleri için ayrılmış 10 dükkan var. Üniversitenin lehine ne gerekiyorsa her şey yapılmış. Biz başka üniversitelerde de çalıştık. Burada şartnameye ileride doğabilecek bir ihtiyaç olarak bir yer yapman gerekiyor diye yazılmış. Projeye çalışan arkadaşlar her şeyi yazmışlar. Buradaki işyerlerinin Isparta’ya katkı sağlayacağı yönünde bir fizibilite yapılabilir. Buradaki yerler Isparta’ya katma değer sağlar. Burada kiraya verilecek yerler ITSO’ya kayıtlı şirket veya şahıs olacak. Ispartalı olması ön planda. Ama çözülmezse başka taleplere yönelinecek. Belediyeden bu işi sağlıklı ve sıhhatli şekilde olması yönünde hareket edeceğiz.

‘’LÜTFEN ONAY VERSİNLER VE ÖĞRENCİLER BURADA KALABİLSİN’’

2015’in Eylül ayında gelecek öğrencilerin burada kalması için lütfen bu proje onay versinler. Bunun ülkemiz, Isparta ve gençlerimiz için istiyorum. Buna onay verilirse Ağustos 15’ine yetiştiririz. İnşaat maliyeti yaklaşık 43 milyon TL. Proje tadilatı onayı için beklemeyi düşünmüyoruz. Yeni proje olmazsa ruhsatı alınan mevcut projeye devam edeceğiz. Burada fazla metraj talebimiz yok. Biz 5 ayrı bloğu birleştirdik. Öğrenci yurdu 15 Ağustos’a yetişecek. Ama yaşam merkezi gecikebilir. Belediye Başkanı yer vereyim oraya yurt yapın derse görüşmeye hazırım.’’

 

Bu haber 975 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...