Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı
Rektör İbicioğlu FEF Akademik Genel Kurul Toplantısına katıldı
20 Ekim 2012 13:22Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi(FEF) 2012- 2013 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Numan Tamer ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan FEF Dekanı Prof. Dr. Ali Kökce, fakültenin akademik, fiziki yapılanması ve proje başarıları hakkında bilgi vererek “Fakülte olarak misyonumuz, sistematik düşünme yeteneğine sahip, yerel ve küresel konulara duyarlı, uluslararası standartlara uygun, bilimsel, teknolojik, kültürel bilgi birikimlerine katkıda bulunan, evrensel düşünce ve değerleri destekleyen geleceğin iş gücünü oluşturmaktır.”dedi.
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, fen edebiyat fakültelerinin toplumsal ve teknolojik alanlardaki önemine değinerek sosyal organizasyonların kurulmasında bu fakültelerin önemli roller üstlendiğini ve üniversitelerin, Türkiye’nin ve insanlığın gelişmesinin bu fakültelerin etkin bir şekilde çalışmasına bağlı olduğunu söyledi. Bu tür toplantılarda, bilimselliğin dünyada hangi yöne doğru kayma gösterdiği, paradigmalardaki yeni şekillenmelerin nasıl ortaya çıktığı, nereye doğru gidiyoruz ve bundan sonra neler olacak gibi sorulara cevaplar aranması gerektiğini vurgulayan İbicioğlu, “Akademik vizyonla ve Türkiye’nin bilim perspektifiyle ilgili olarak yapılması gereken konular, fen edebiyat fakültelerinin misyonuna uygun olarak tartışılması gereken konulardır. Temel bilimlerde bilgi üreten ve sosyo- ekonomik, sanat, sosyal alanların hepsinde ufkumuzu açacak yaklaşımlar ortaya koyması beklenen fen edebiyat fakültelerinin işlevselliklerinin artırılması gerekiyor. Dünyanın ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlardaki uygulamalı bilimler, bu fakültelerin ortaya koyduğu düzlem üzerinde gerçekleşecektir.” dedi.
Konuşmasında aydınlanma dönemi, modernizm ve post- modernizmle ilgili konulara da değinen İbicioğlu, dünyada bakış açılarının farklılaştığını vurgulayarak sosyal ve fen alanları gibi uygulamalı bilimlere veri hazırlayan, onların oluşturduğu platformu belirleyen bilimselliği üretmeleri nedeniyle fen edebiyat fakültelerine çok önemli roller düştüğünü ifade etti. Akademisyenlere seslenen İbicioğlu, “Bakış açımızı değiştirmek, kendi gündemimizi oluşturmamız ve gelecekte marka entelektüeller oluşturabilmemiz açısından önemlidir. Yeni paradigmalar geliştirelim. Küreselleşmenin ortaya çıkardığı süreç içerisinde dünyada iz bırakmak için bizleri ön plana çıkaracak özgün ve insan odaklı yaklaşımlar sergilemeliyiz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde yer alan bilgisayar laboratuvarının açılışı yapıldı.