Müjde Isparta

16 Aralık 2014 15:58

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Isparta ve Burdur’u da kapsayan Antalya- Afyon- Kütahya- Eskişehir Hattı’nda inşa edilecek YHT Projesi’nin haritası ilk kez gün yüzüne çıktı. Haritayı AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik paylaştı.

Isparta’nın hayalini süsleyen Yüksek Hızlı Tren (YHT) konusunda flaş bir gelişme yaşandı. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik sosyal medya hesabından YHT’nin haritasını yayımladı. Özçelik, Pazar günü saat 19.30 sularında haritayı yayımladığı sırada “Şuan TBMM’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bütçe görüşmelerindeyiz. Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz Süleyman Karaman’la görüştüm’’ açıklamasında bulundu.

8,4 MİLYAR TL

Özçelik, projenin şu an uygulama ihalesi aşamasında olduğunu bildirdi.423 KMhattı kapsayan yatırım için 8,4 Milyar TL gerektiğini ifade eden Özçelik, “Sıra bu kaynağı bulmaya geldi” dedi. Bu bağlamda ‘Çift Elektrifikasyon’ sistemli yatırım için 8,4 Milyar TL finansman gerektiğini anlatan Özçelik, süreci de analiz etti:

6 ŞEHİR VAR ISPARTA YOK

“Şuan TBMM’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bütçe görüşmelerindeyiz. Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz Süleyman Karaman’la görüştüm. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Burdur-Antalya Hızlı Tren çift elektrifikasyonlu423 kmprojesi tamamlandı. Uygulama ihalesine çıkılma aşamasında bu hızlı trenin maliyeti 8,4 milyar TL ödenek bulmaya kalmıştır. Genel müdürün elindeki haritayı yayınlıyorum.”

BAŞKA İLLER ISPARTA İÇİN SESİNİN YÜKSELTİYOR BİZ DE İSE SES YOK!

Öte yandan Antalya iş dünyası ve AKP Milletvekili, YHT’nin Baladız (Gümüşgün)- Keçiborlu Hattı’ndan Liman’a bağlanması için yatırım çağrısı yapıyor. Yoğun bir şekilde lobi faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca 130 km’yi kapsayan Baladız-Antalya Yük Taşımacılığı Demiryolu Projesi’nin ise Yatırım Planı’nda olmadığı ileri sürüldü.

Bu haber 865 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...