Eğirdirspor moral buldu: 4-2

16 Aralık 2014 15:47

Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta mücadele eden temsilcimiz Eğirdirspor, hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı grubun şampiyonluk favorisi Muğlaspor’u 4-2 mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti.

Ligin İlk yarısının son maçında Eğirdir ilçe stadında  Muğlaspor’u konuk eden kırmızı beyazlılar baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Muğlaspor’u Orhan Yüksel (3), Durmuş Erol’un golleriyle 4-2 mağlup ederek puanını 15’e yükseltti ve ligin ikinci yarısı için moral ve umut buldu.

MAÇTAN NOTLAR:

Mustafa İnan, Kerem Candaş Muhsin Savaş Ali Baykara hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşmaya iyi başlayan Eğirdirspor Sağ kanattan geliştirdiği atakta Mert’in ortasına dokunan Durmuş Erol’un kafa vuruşunu kaleci parmaklarının ucuyla engelledi, kaleciden dönen top Muğlaspor stoperinin eline çarptı ve hakem serbest vuruşu gösterdi.  

Karşılaşmanın 10. Dakikasında ani gelişen Muğlaspor atağında sol kanattan yapılan Ortayı kaleci Hilmi çıkarak topun kontrolünü sağladı.

Gelişen Muğlaspor atağında ceza sahasına doğru atılan uzun topla kaleci ile karşı karşıyta kalan Muğlaspor forveti sert ve düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi 1-0.

Bu golün hemen ardından ataklarını sıklaştıran Eğirdirspor, 35. Dakika’da Suat’ın sakatlanmasından sonra Oyuna giren Orhan’ın ara pasıyla topla buluşan Durmuş Erol sert bir vuruş yaptı, kalecinin ayaklarından seken topu yine Durmuş tamamlayarak skoru eşitleyen golü attı 1-1.

Karşılaşmanın 39. Dakikasında sağ kanattan gelişen Eğirdirspor atağında Mert topu kale alanı içerisine gönderdi, Kaleci topu ayaklarıyla ceza sahasının dışına doğru vurarak uzaklaştırma isterken, Orhan Yüksel araya girerek topu boş kaleye ağlara gönderdi. 2-1.  İlkyarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başlayan Eğirdirspor, İbrahim Kumcu, Durmuş Erol ve Orhan Yüksel ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamazken,  68. Dakika da ani gelişen Muğlaspor atağında Taner Otlak’ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşu Eğirdirspor kalecisi Hilmi parmaklarının ucundan sekerken top üst direğe çarpıp ağlarla buluştu 2-2 .

Bu golün ardından Eğirdirspor’da cevap gecikmedi. Sağ kanattan gelişen Eğirdirspor atağında Mert topu İbrahim kumcunun önüne bıraktı, Kumcu’nun ortasına kale çizgisinde dokunan Orhan topu ağlara gönderdi 3-2.

Kaşrılaşmanın 78. Dakikasında ise İbrahim Kumcunun ortasına şık bir kafa vuruşu ile ağlara gönderen Orhan kendinin 3 takımının 4. Golüne imza atarak , takımına galibiyeti getiren isim odu 4-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Eğirdirspor zorlu Muğlaspor maçından 3 puanla ayrılarak gruptaki puanını 15’e çıkardı ve 9. sıradaki yerini korudu.

Maç sonunda Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl soyunma odasına giderek futbolcuları tek tek tebrik ederek, ligin ikinci yarısı için başarılar diledi.

Eğirdirspor taraftar grubu kırmızı yengeçler ise maç boyunca takımlarına destek olurken, Bodurmspor’un taraftar grubu olan Asi Tayfa’nın da maçı izlemesi dikkatlerden kaçmadı. 

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Eğirdirspor yardımcı Antrenörü Ispartasporlu eski futbolcu Turgut Kul yaptığı açıklamada “ hafta boyunca bu maça hem fiziksel hem de mental anlamda iyi hazırladık.  Birçok insan için belki sürpriz sayılabilecek bir sonuç ama bizim için öyle değil, Sahada ter döken futbolcularımın hepsine ayrı ayrı göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutluyorum. İyi bir devre arası finali oldu bizim için. İkinci yarı gerekli eksiklerimiz tamamlayıp hedefe ulaşacağımızdan eminim” dedi.

Bölgesel Amatör Lig 7. Grup'ta lider Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Isparta DSİ'yi 4-0 mağlup ederek ilk yarıyı zirvede tamamladı. Grupta istikrarı mumla arayan İzmirspor, Pamukkalespor'u 5-2 yenerek moral buldu. Diğer maçlarda Afjet Afyonspor: 3 - Bucak Bld: 1, Muratpaşa Bld: 0 - Uşak Sportif: 3, Selvioğluspor: 2 - Konyaaltı Bld: 2 sonuçları alındı.

                        

Bu haber 1189 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...