Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı

“Biz gençlerin amacı siyaset yapmak değil, sosyal ve ekonomik alanda proje üretmek”
11 Aralık 2014 18:02
Genç MÜSİAD Şube Başkanı Ersan Altun, Isparta ekonomisinin gelişememe sebeplerinden birisinin de babadan oğla geçen girişimcilik anlayışı olduğunu ileri sürdü. Yeni girişimciliğin gelişmesi adına herhangi bir çalışma olmadığından yakınan Altun, “Türk gençliği olarak internetin daha çok sosyal medyasını kullandığımız için çok da ekonomi ve istihdamla ilgili çalışmalara girmiyoruz” dedi.
Winnice Cam Balkon firmasının 6 yıldır satış ve pazarlama müdürlüğü yapan Ersan Altun aynı zamanda Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Isparta Şube Başkanlığı görevini yürütüyor. Kısa süre önce kurulan Genç MÜSİAD’ın 30 üye sayısına ulaştığını belirten Altun, hedefleri ve Isparta ekonomisiyle ilgili önemli saptamalarını açıkladı.
ÖĞRENCİLER DE ÜYE OLABİLİYOR
İlk olarak Genç MÜSİAD’ın yapısı hakkında bilgi veren Altun, “ İçimizde öğrenci arkadaşlarımız da var. Genç MÜSİAD’a üye olabilmek için mutlaka bir işadamı olmak gerekmiyor. Üniversite öğrencisi de üye olabilir ama bir takım kriterlerimiz var. Bu kriterleri gerçekleştiren kişileri değerlendirme sürecine alıyoruz. Ona göre üyeliğine karar veriyoruz.” şeklinde konuştu.
MÜSİAD ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Sanayi olmadığı için bölgenin MÜSİAD’a biraz yabancı olduğunu belirten Ersan Altun, Denizli ve Afyonkarahisar’da MÜSİAD’ın birer güç olduğunu söyledi. Altun, “Isparta gibi sanayileşememiş illerde MÜSİAD, istihdamın artırabilmesi ve işadamlarının örgütlenebilmesi için bana göre bir fırsat ve avantajdır” dedi.
ISPARTA’YA KİM BİR TUĞLA GETİRİRSE ONUN YANINDA YER ALIRIZ
Bir takım siyasi partiler ve sivil toplum kurumlarının gençlik kolları olduğunu ifade eden Genç MÜSİAD Şube Başkanı Ersan Altun, onlarla istişare içerisinde olmak istediklerini bildirdi. İşadamları olarak ortak amaçlarının Isparta ekonomisinin güçlendirilmesi ve istihdamın artırılması olduğunu ifade eden Altun, “Isparta için kim bir tuğla daha getirirse biz de onun yanında yer almak isteriz. Çünkü yatırıma ve sanayiye çok ciddi anlamda ihtiyacımız var. Şuanda bacasız sanayi denilen üniversite ve askerin dışında ekonomik getiri pek yok” dedi.
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİYLE BAŞLADILAR
Öte yandan kuruldukları ilk ayda KOSGEB ile işbirliği kapsamında 30 kişilik girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini belirten Ersan Altun, şunları söyledi: “Amacımız belge alan kişilerin yüzde 50’sini piyasaya kazandırmak. Bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. 2015’in ilk ayında ikinci eğitim sertifikası programını da başlatacağız.
NİHAT HATİPOPLU’NU GETİRECEKLER
Sosyal yönden de bir takım projelere önem vermek istiyoruz. Isparta’nın eksikliklerinden birisi de sosyal projeleri olmaması. Aşure ayında 800 kişilik etkinlik düzenledik. Orada Isparta’nın her yerinden halkın her kesiminden insanlar katıldı. 20 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Isparta’ya getiriyoruz. Etkinlik Kültür Sineması’nda olacak.
GENÇLERİN AMACI SİYASET DEĞİL
Toplumun her kesimiyle görüşmeler halindeyiz. Biz gençlerin amacı siyaset yapmak değil sosyal ve ekonomik alanda proje üretmek. Isparta’da gençlerden bir beklenti var. Bir boşluğun olduğu söyleniyor. Bizim amacımız da bu boşluğu doldurabilmek. Büyük bir azimle çalıştığımızda bunu doldurabileceğimize inanıyorum.
ATAERKİL GİRİŞİMCİLİK ANLAYIŞIYLA ISPARTA EKONOMİSİ GELİŞEMİYOR
Diğer taraftan Isparta’da babadan oğla geçen ataerkil bir girişimcilik anlayışı olduğunu ileri süren Altun, Isparta ekomisinin kaybetme sebeplerinden birisinin de bu olduğunu savundu. Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: Örneğin babasının inşaat, halı ya da gül kozmetik firması var. Oğlu üniversite okumuş ve yüksek lisans yapmış ama gelmiş babasının işine devam ediyor. Yeni girişimciliğin geliştirilmesi adına maalesef bir çalışma yok. Genç MÜSİAD olarak KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin üzerine gitmemizin en büyük nedenlerinden birisi de bu. Devletimiz yeni girişimcilere 30 bin TL’ye kadar hibe desteği veriyor. Ama biz Türk gençliği olarak internetin daha çok sosyal medyasını kullandığımız için çok da ekonomi ve istihdamla ilgili çalışmalara girmiyoruz. Biz de Genç MÜSİAD olarak Isparta’da genç girişimcilik anlayışının değiştirilmesi adına KOSGEB girişimcilik eğitimlerini bir fırsat olarak görüyoruz. Isparta’da kurumsallaşmış ya da kurumsal firmaları sayalım dediğimizde genç girişimciler adına bir elin parmaklarını geçmeyecektir. Isparta’da genç girişimciliğin olmamasından kaynaklanmaktadır.
ISPARTA’DA ORTAKLIK KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMELİ
Son olarak Isparta ekonomisinin 500 milyon dolar olan 2023 ihcarat hedefine de değinen Genç MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Ersan Altun, “Isparta’da ortaklık kültürünün gelişememesi ihracat rakamlarının, istihdam ve sanayinin artırılamamasına en büyük etkendir. Maalesef Isparta’da ticaret anlayışı ortaklık kültürüne yönelik değil. 2023 hedefleri doğrultusunda Isparta ihracat için 500 milyon dolar öngörülüyor. Bu rakam ciddi bir rakam. Rakama ulaşmak zor olacaktır ama ulaşıldığında çok büyük başarı sayılacaktır. Hedeflerin gerçekleştirilmesi noktasında MÜSİAD ve Genç MÜSİAD olarak üzerimize düşeni layıkıyla yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
GENÇ MÜSİAD ÜYELERİ
Ersan Altun(Başkan), Ayhan Can Savaş, Yunus Soyçiçek, Filiz Arseven Yıldızan, Abdullah Koyun, Berat Koyun, Hakan Okçu, Satuk Buğrahan Öztürk, Hasan Ali Deveci, Cihan Küçüktütüncü, Muhammed Aksu, Ali İhsan Demirhan, Gökhan Coşkun, Vedat Türker, Ender Emin Kuş, Melih Ataşlı, Said Özyurt, Muammer Mutlu, Hasan Eğilmez, Gökhan Görgülü, Adnan Varol, Samet Şahan, Süleyman Bozdemir, Ramazan Diker, Burak Karahan, Osman yeşil, Gökhan Oturu.