“İçi boş bir safsata”

9 Aralık 2014 17:47

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Barida Hotels’de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Genç MÜSİAD üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda, Milletvekili Bilgiç’e Isparta ekonomisinin kalkınması için talepler ve yaşanan sorunlar aktarıldı. MÜSİAD üyeleriyle fikir alışverişinde bulunan Bilgiç de AK Parti iktidarlarıyla Türkiye’nin ve Isparta’nın geldiği noktayı özetledi.

Toplantıda ilk olarak konuşan MÜSİAD Isparta Temsilcisi Selim Mustafa Özkutlu, 1990 yılında kurulan MÜSİAD'ın öneminden bahsetti.

Toplantının açış konuşmasını yapan MÜSİAD Isparta Temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu, derneğin amacından bahsetti. MÜSİAD’ın yüksek ahlak, ileri teknolojisi ilkesiyle saygın bir Türkiye için yola çıkan 12 işadamının 5 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurduğu sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Özkutlu, “MÜSİAD şuanda 8 binin üzerinde üyesi, üyelerinin sahip olduğu 15 bin firma ile işletmelerinde 1 milyon 600 binden fazla kişiyi istihdam etmekte, gayri safi yurtiçi hasılaya yaklaşık yüzde 25 civarında katkı sağlamaktadır. MÜSİAD, yurtiçinde 81 il, 4 ilçe olmak üzere 85, yurtdışında 60 ülkede toplam 160 noktada temsil edilmektedir.

Türkiye ve dünya ekonomilerini daha güçlü kılmak için analizler öngörüyor ve hazırladığımız araştırma raporları ile çözümler üretiyoruz. Toplumların daha rekabetçi ve sürdürülebilir yollarla büyümesine yayın ve raporlarımızla yardım ediyoruz. Yüksek teknolojiye dayalı üretimi esas alan bir anlayış doğrultusunda uluslar arası standartları uymayı ve çevreye duyarlı davranmayı müessese kültürü haline getiriyoruz.

Güçlü de olsa haksızın karşısında duruyor zayıf da olsa haklının yanında yer alıyoruz. Anadolu girişimcisinin nabzını tutuyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise sözlerine zaman zaman muhalefet tarafından dile getirilen ‘AK Parti Isparta’yı sevmiyor” görüşüne değinerek başladı. Bu sözün içi boş bir safsatadan ibaret olduğunu belirten Bilgiç, “12 yıllık süreçte Isparta’ya neler yapıldığını görmek gerekir. Eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, sosyal yardımlardan DSİ yatırımlarına her alanda ülkemizdeki gelişmeye paralel hizmetler üretilmiştir” dedi.

Isparta’ya yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Bilgiç şunları söyledi: “Üniversitemiz başlı başına ayrı bir öneme sahiptir. 250 bin m2’den alıp 480 bin m2’nin üzerinde kapalı alana kavuşturduğumuz içimizden Mehmet Akif Üniversitesi çıktığı halde bugün 70 bin öğrencisi olan bir üniversiteden bahsediyoruz.

Kara Havacılık Okulu son derece önemli bir projedir. Sayın İsmail Çelik ve Eyüp Avcılar beyler ilk bu projeden beni haberdar ettiler. Ondan sonra projenin peşine düştük ve bunu Isparta’ya kazandırdık.

Türkiye’de 16 tane şehir hastanesi yapılıyor. Bunlardan bir tanesini Isparta’ya getirdik. Hafriyat işleri devam ediyor, burası da 2 yıl içince bitecek. Orada ticari alanlarla ilgili sorular var. Orada Ispartalı esnaf kardeşlerimiz ne diyorsa ticari alanlar da onlar yapılacaktır. Onun dışında bir şey mümkün değil.

DSİ’nin 600 milyon TL’yi geçen yatırımları var. Geçen gün Orman ve Su İşleri Bakanımızla el sıkıştık. Kendisiyle anlaştık. Bizim için son derece önem arz eden Eğirdir Kuşak Kanalizasyon Projesi için kendileri startlarını verdiler ve bunun proje çalışmalarını başlattılar. Eğirdir Gölü etrafındaki tüm yerleşim birimlerinin bir tek kuşak kanalizasyon altında oluşturulması ve önüne yapılacak bir biyolojik arıtma sistematiği ve sonra onun düşünülecek bir enerji santraliyle birlikte kendi başına 500-600 milyon TL’lik bir projeden bahsediyorum.

Yıllardır yılan hikayesine dönen Dereboğazı yolu, Ağlasun kavşağına kadar 17 km’nin ihalesi yapıldı, devam ediyor. Antalya’dan gelişi yapıldı. Bu aralarda 80 km’nin arada kalan kısmın proje ihalesinin yapılmış olması lazım. Isparta-Konya yolu bölünmüş yol ağına alındı. Zaten Beyşehir’e kadar yapılmıştı, Şarkikaraağaç’a kadar planlaması yapılmıştı. Arada Şarkikaraağaç ile Beyşehir yolu vardı, orası da ağa alındı.”

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bu haber 911 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...