Vatandaş onaylarsa mahallenin yapısı değişecek

5 Aralık 2014 16:34

Gülistan Mahallesi’nden sonra Davraz’da da kentsel dönüşüm yapılması için vatandaşın görüşüne başvuruluyor. Belediye ekipleri mahallede tek tek evleri dolaşarak anket çalışmasına başladı. Sonuç olumlu çıkarsa Davraz Mahallesinde de kentsel dönüşüm için start verilecek.

Kentsel Dönüşüm kapsamında Gülistan’da başlayan çalışmalar şimdi de Davraz Mahallesi’nde devam ediyor. Önceden Belediye Meclisinde de Davraz Mahallesi’nde kentsel dönüşüme başlamak üzere anket yapılacağını duyuran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalara başladı. Dün itibariyle Belediye ekipleri Davraz Mahallesi’ne giderek tek tek evleri gezdi ve vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili görüşlerini almaya başladı. Bu süreçte kısa bir de anket çalışması yapacak olan ekipler daha sonra sonuçlara bakacak.

OLUMLU ÇIKARSA KAZMA VURULACAK

Anket çalışmasından sonra olumlu sonuç çıkması halinde Gülistan’dan sonra Davraz Mahallesinde de kentsel dönüşüm startı verilecek. Başkan günaydın, şu amada mahallenin tamamında kentsel dönüşüm için mülk sakinleriyle birlikte karar verme aşamasına geldiklerini açıkladı. Anket çalışması sırasında vatandaşlara mahallenin yeni yapısıyla ilgili de bilgiler veren Günaydın, “Davraz Mahallemizde alansal olarak kentsel dönüşüm çalışması başlatmak istiyoruz. Öncelikli olarak halkımızın isteğini belirleyebilmek amacıyla ön çalışma başlattık. Bu süreçte halkımıza deprem ve doğal afetlere dayanıklı, enerji kimlikli konutlar üretmek istiyoruz. Üreteceğimiz konutlar dışında planlama yapacağımız alanlarda yolları ve alt yapıyı düzenledikten sonra araç ve yürüyüş yolları, sosyal tesis, gölet, yeşil alanlar, semt spor sahaları, çocuk oyun parkları, alışveriş merkezi yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları projemiz kapsamında yapımı tasarlanmaktadır” dedi.

“HALKIMIZDAN HERHANGİ BİR BEDEL TALEP ETMEYECEĞİZ”

Öte yandan yapacakları kentsel dönüşüm projesi çalışmaları kapsamında halktan herhangi bir şekilde bedel talep etmeyeceklerini açıklayan Günaydın, “Tüm iş ve işlemler belediyemiz öncülüğünde yapılacaktır. Yapım anına kadar hiçbir şekilde halkımızı konutları dışına çıkarmayacağız ve binalarını yıkmayacağız. Yapacağımız kentsel dönüşüm yerinden dönüşüm olduğu için alandaki çalışmaları aşama aşama yapacağız. Ayrıca yapım sırasındaki alandaki vatandaşlarımıza 18 ay boyunca kira yardımı da sunuyoruz. Bu 18 ay geçmeden vatandaşlarımızın yeni konutlara yerleştirilmesi sağlanacaktır” dedi.

Bu haber 1496 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...