“Isparta’da en çok kaya düşmesi-heyelan riski var”

5 Aralık 2014 16:29

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, Isparta’da en çok kaya düşmesi, heyelan, sel, deprem, çamur akması ve yangın afetlerinin meydana geldiğini ve bu afetlere karşı teçhizat alımı yaptıklarını açıkladı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, içinde bulunduğumuz kış aylarında sıkça meydana gelen afetlere karşı önemli açıklamalarda bulundu. Doğa ve insan kaynaklı afetlerin etkilerinin arttığı bir çağı yaşadığımız bildiren Arabacı, mevcut durumun, toplumların güvenli bir ortamda yaşamalarına tehdit oluşturduğunu ve bu tehdit ile baş etmenin en temel yönteminin, hayatın tüm alanlarına yönelik tehlike ve riskleri belirleyip bunlara karşı gerekli tedbirler almak olduğunu belirtti. Ülkemizin yaşadığı afetlerin acı tecrübelerinden dersler çıkardığını, böylece kriz yönetimi anlayışını terk ederek afet yönetiminde önceliği risk yönetimine verecek adımlar atıldığına dikkat çeken Arabacı, “Bu kapsamda, önlem alma ve zarar azaltma kültürünü toplum içinde geliştirmek, eğitim faaliyetlerini hızlandırmak, modern teknoloji ve iletişim imkânlarından yararlanmak öncelikli hedeflerimiz arasına alınmıştır.

Ülkemizi geleceğe emin bir şekilde taşımak için afetlerle baş edebilme noktasında önemli görevler bulunmaktadır” dedi.

“ORTALAMA HER YIL 5-6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

DEPREM MEYDANA GELİYOR”

Öte yandan ilimizde meydana gelen afetlere ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Arabacı, “Tabi bu noktada Isparta’da da sıkça yaşandığı üzere depreme özel bir parantez açmak gerekir. Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında en az bir deprem yaşanmaktadır.

ISPARTA'DA EN ÇOK KAYA DÜŞMESİ-HEYELAN RİSKİ VAR

Ancak ilimizde görülen kaya düşmesi, heyelan, sel, deprem, çamur akması ve yangına karşı teçhizat alımı yaptık. Bu doğrultuda iletişim, kurtarma araç, teçhizat ve bilgisayar yazılım sistemlerinin geliştirilmesi çalışmaları yapıldı” diye konuştu.

“KAYA DÜŞMESİ VE HEYELAN NEDENİYLE MAĞDUR

OLAN VATANDAŞLARIMIZIN YARDIMINA KOŞTUK”

Son olarak Isparta’da yaşanılan doğal afetlere yönelik yaptıkları çalışmalardan da bahseden Arabacı, “Merkez Çukur Köyündeki kaya düşmesi afeti nedeniyle yapılan 48 konutu tamamladık. İlimizde en yaygın olarak görülen kaya düşmesi afetine karşı, Eğirdir Yuvalı ve Bademli Köyü, Gelendost Madenli Köyü, Senirkent Büyükkabaca Kasabasında kaya ıslahı çalışmaları gerçekleştirildi. Sütçüler ilçesi Hacıahmetler Köyü İçağası Mahallesi'nde çıkan yangın afeti nedeniyle 10 hak sahibine ait afet konut yapımı için yer seçim protokolü hazırlandı. Merkez Güneyce Köyü'nde heyelan afeti nedeniyle afetzedeler belirlenmiş olup, hak sahipliği çalışmaları devam etmektedir. Merkez Güneyce Köyünde heyelan afeti nedeniyle afetzedelerin geçici barınmaları için Konteyner Yapım İşi ve Konteyner Alt Yapı Düzenlenmesi İşi 2012 yılında tamamlanmıştır” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1151 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...