‘’Profesyonel bir dolandırıcılık söz konusu’’

4 Aralık 2014 18:55

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, bir süre önce gündeme gelen yolsuzluk operasyonunun Tıp Fakültesiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, bir memurun para kontrolü kendinde olduğu için tahsil edilen gelirlerle ilgili bir takım işlemler yaptığını ve gelen parayı bloke ederek bunu üniversite tarafından da fark edilmesini engellediğini ileri sürdü.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye Müdürlüğü’nde görevli bir maliye memurunun zimmetine geçirdiği parayla ilgili ilke kez açıklama yaptı. Konunun üniversiteyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, oldukça profesyonel bir dolandırıcılığın söz konusu olduğunu bildiren Yorgancıgil, şunları söyledi; ‘’3-4 yıl önce göreve başlayan saymanlık elemanının yaptığı usulsüz ödemeler söz konusu. Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü denetimlerinde bir takım usulsüz ödemelerin saptanması oldu. Maliye Bakanlığı Müfettişleri, elemanın bir takım para aktarmalarını usulsüz yönde yaptığını tespit ettiler.

‘’HASTANENİN KARIŞTIĞI BİR YOLSUZLUK KAVRAMI YOK’’

Hastane bünyesinde, hastanenin karıştığı bir yolsuzluk kavramı tamamen bu durumu anlatmıyor. Eleman para kontrolü kendinde olduğu için tahsil edilen gelirlerle ilgili de bir takım işlemler yapmış. Gelen parayı bloke ederek bunu üniversitemiz tarafından da fark edilmesini engellemiş. Karşı tarafta oldukça profesyonel bir dolandırıcılık söz konusu. Gelen parayı gizleyerek giden paranın da fark edilmemesini sağladı.

‘’PARANIN NEREYE AKTARILDIĞI YÖNÜNDE BİR BİLGİMİZ YOK’’

Biz mağdur olarak hukuki süreci başlattık. İlgili vekillerimiz hukuki anlamda para aktarılan firmaların peşine düşmüş durumdalar. Ödeme yapan bankanın hatası varsa onun da peşine düşülmüş durumda. Sonuçta böyle bir haksız kazanç kimsenin yanına kar bırakılmayacak. Hukuki her şey yapılacak. Paranın nereye aktarıldığı konusunda kesin bilgim yok.’’

 

 

Bu haber 1003 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...