“Girişimci ve yenilikçi olmalıyız”

4 Aralık 2014 18:36

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014- 2015 Eğitim- Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı; SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer ve çok sayıda öğretim üyesinin katılımıyla yapıldı.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, fakültenin akademik- idari ve fiziki yapılanması hakkında bilgiler verdi. Her yönüyle tercih edilen bir fakülte olduklarını dile getiren Yorgancıgil, “Ülkenin önde gelen fakülteleri arasında yer almak bizim için büyük bir onur” dedi.

Konuşmasına ekonomik dengenin kurulabilmesi için değişen dünya dengelerine ve teknolojik koşullara ayak uydurulması gerektiğini belirterek başlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yükseköğrenimin rekabete açılmasıyla üniversitelerin girişimci ve yenilikçi olması gerektiğini vurguladı.

İbicioğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Proaktif stratejiler, dış çevreye aktif uyum ve liderlik stratejisini seçen, zaman içerisinde geleceği öngörerek tedbirler alan üniversitelerin önü açık. Üniversitelerin temel amacı, Ar- Ge yapmak, eğitim- öğretim ve akademik liderliktir. Fakat bunlar mâli imkânlarla doğru orantılıdır. İlerde kendi kaynaklarını oluşturmak zorunda kalacak üniversiteler, kendi ayakları üzerinde duracak bir kurum olmak zorundalar. Burada önemli olan kârlılıktan çok etkililiktir.”

Bilginin ısrarlı bir şekilde üretim, sağlık ve hizmet sektörüne uygulanması gerektiğinin altını çizen İbicioğlu, “Niteliği artıramazsak belirli bir aşamadan sonra niceliksel durumlarda işe yaramaz.” dedi.

İbicioğlu, konuşmasını “En İnovatif ve Girişimci Üniversite” ödülüne layık görülen, URAP 2014 sıralamasında 10. sıraya yerleşen ve TÜBİTAK başarılarında daima zirvede olan SDÜ’nün elde ettiği başarılar ve üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek noktaladı.

 

 

Bu haber 971 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...