Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı
“Komşu tavuğu çapaklı olur!”
4 Aralık 2014 18:32Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, günde 50 TIR ürettikleri bimsblok’u Denizli, Antalya, Alanya, Afyon, İzmir ve Ankara’ya kadar satmalarına rağmen Isparta’nın bu rağbet etmemesinden yakındı. Günaydın, “Isparta bu malı az alıyor. Denizli’nin aldığının 10’da birini bile almıyor. Burdur bile bizden fazla alıyor” dedi.
Belediye Bakanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclisi’nin gündeminde de olan “Belediye sorumluluk alanı içinde yapılacak olan yapıların dış cephelerinde yöresel bimsblok kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi” konusunda açıklamada bulundu. Yerli malzemeyi belediyenin şirketi olan Belmaş Bimsblok’ta ürettiklerini ve günde 50 TIR üretim yaptıklarını bildiren Günaydın, bu malın Ispartalılar tarafından alınmadığını bildirdi. Diğer iller kapış kapış alırken Isparta’nın almamasının üzücü olduğunu ifade eden Günaydın, Ispartalılara seslendi; “Komşu tavuğu çapaklı olur.”
“TÜRKİYE’DE EN DAYANIKLI MALI BİZ
ÜRETİYORUZ AMA KENDİ İNSANIMIZ ALMIYOR”
Bimsblok’un Isparta’da günde 50-55 TIR arasında üretildiğine dikkat çeken Günaydın, “Üretildiği kadar da her gün satılıyor. Fabrikamızın kapasitesi 90 bin üretime kadar çıkıyor. En kaliteli, en dayanıklı en güzel malı üretiyoruz. Kapış kapış da satılıyor. Bu fabrika benim kişisel malım değil bu Isparta’nın bir fabrikası. Günde 50 TIR ürün satıyoruz. Denizli, Antalya, Alanya, Afyonkarahisar’a satıyoruz. Az da olsa İzmir ve Ankara’ya da satıyoruz. Bu malı başka şehirlere satarken, kendi ilimiz almıyor! Bence bu malı alma hakkı öncelikle Isparta halkınındır. Isparta halkı bu malı hiç almıyor ya da çok az alıyor. Denizli’nin aldığının 10’da birini bile almıyor. Burdur bile bizden fazla alıyor. Burdur 62 bin nüfuslu biz 202 bin nüfusa sahibiz” dedi.
“ISPARTA İÇİNDE ZORUNLU HALE GETİRİLECEK”
Öte yandan Belediye Meclisi gündeminde de yer alan maddenin onaylanması halinde Isparta belediye sınırları içerisinde yerli malzemenin kullanılmasının zorunlu hale getirileceğini bildiren Günaydın, “Yerli malzemelerin kullanılması mevzuatı ve kanununa göre bu maddeyi gündeme aldık. Ankara’ya İzmir’e satıyorsun, Isparta’dan tercih edilmiyor. Isparta’ya da başka illerden geliyor. Hem pahalı alıyorlar hem de nakliye ücreti ödüyorlar. Biz de böyle bir şey olmayacak” diye konuştu.
“ISPARTA’DA ZORUNLU YAPSAK BİLE ÜRETİM 70 BİNİ GEÇMEZ”
Bu arada bimsbloku zorunlu hale getirdikleri takdirde günlük 55 bin üretimin 70 bini geçmeyeceğini ileri süren Günaydın, “Isparta bolca alsa bile şuan 55 bin satış yapıyoruz, üretim 68 bin ile 70 bin arasında olur. Buradan Isparta halkına tekrar sesleniyorum; Komşu tavuğu çapaklı olur” şeklinde konuştu.