Eğirdir Belediyesi’nden ücretsiz futbol kursu

19 Ekim 2012 17:03

Eğirdir Belediyesi’nin desteği ile ilçedeki 7-14 yaş arasındaki öğrencilere ücretsiz futbol kursu açıldı. 140 saatlik futbol kursu sonunda büyük takımlardan yetkililer Eğirdir’e davet edilecek ve yetenekli çocukların keşfedilmesi sağlanacak. 

Eğirdir Belediyesi ile Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Futbol Kursları işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından öğrenci velileri ile toplantı yapıldı.

Açılan futbol kurslarıyla ilgili olarak 167 öğrencinin müracaat edip velilerinin katıldığı toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, sporu daha çok yaygınlaştırmak için çalışmaların yapıldığını söyledi.

Başkan Özmeral, “Çocuklarımızı sporla buluşturmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yaptığımız bu çalışma bir nebze de olsa geleceğe yatırımdır. Kamu menfaatine olacak her çalışmada Belediye olarak varız. Kursu Halk Eğitim Merkezi açıyor. Hocalarımız daha önce profesyonel takımlarda görev almış. Cumartesi günü ilk başlangıç olacak. 167 öğrencimiz müracaat etmiş. Nisan veya Mayıs gibi büyük takımları buraya davet edip, seçmeler yapılabilecek. Amatör spor ruhu anlayışı çerçevesinde yapılacak her türlü spora destek olamaya devam edeceğiz. Toplantımızda 100’e aşkın velimiz var. Öğrencilerimiz kadar velilerimizin de futbol kurslarına olan merakı bizleri sevindirdi. Bende geçmişte eğirdir Gençlik spor Kulübü’nde sporcu olarak spor yaptım. 6 futbol hocası var. Çocuklarımız profesyonel hocaların nezaretinde çalışmaları büyük bir şanstır. Belediye olarak çocuklarımızın gidiş geliş servisleri dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Futbol kursu ile çocuklarımıza fırsat tanıyarak ilçemizden gelecek için yıldızların çıkmasını sağlanabilir. Belki de ileride buradan profesyonel futbolcu çıkacaktır. Belediye olarak bu işi severek yapıyoruz. Çocuklarımıza yardım etmekten zevk alıyoruz. Bu tür çalışmaları daha da geliştireceğiz. Voleybol, basketbol, tenis gibi spor dallarında da bu gibi çalışmalar yapabiliriz. Öğrencilerimizin boş vakitlerini kendileri için faydalı alanlarda geçirmesi için böyle bir çalışma yapılmıştır. Kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları, bedenleri için faydalı bir işle uğraşmaları hedeflenmektedir. Dolayısıyla yapılan bu hizmetlerle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak durması için el birliği ile çalışacağız. Sporcudan zarar gelmez. Spor, güzel ahlak demektir. Spor, birleşmek, paylaşmak, yardımlaşmaktır ve sağlıklı olmaktır. Her yaşta yapılabilir. Bizler şimdi geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımı için güzel bir tohum ekiyoruz” dedi.

Futbol Kurslarını Belediye ile işbirliği içerisinde düzenleyen Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü adına toplantıda bulunan Müdür Durmuş Ali Aslan, böyle bir faaliyetten heyecan duyduğunu belirterek, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e destek ve yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Futbol kurslarını verecek olan beden eğitimi öğretmenleri  Özcan Bozdoğan, Mustafa Özongun, Özgün Ünal, Ali Diktaş, Kenan Kurhan, bu işi severek yaptıklarını belirttiler. Kurs hocaları ve veliler Belediye’nin masraf yükünü omuzlamasından dolayı Başkan Özmeral’e teşekkür ettiler. Baş antrenör Murat Bozaykut toplantıda yaptığı konuşmada, heyecanla ve hevesle 40 yıldır spor yaptığını belirtti. Eğirdir’de açılan futbol kursunun önemli bir alt yapı çalışması olabileceğini söyledi.

Sporun yanında milli ve manevi değerleri de öğreteceklerini belirten Baş antrenör Murat Bozaykut, “Yapılacak olan futbol kurslarının sonrasında minikler ve yıldızlar grubunda takımlar kurulacak. Bu sebeple mutlaka kulüpler kurulmalıdır” dedi.  Toplantıya katılan ve çoğunluğu bayanlardan oluşan 100’ü aşkın öğrenci velisinin, yapılan çalışmadan oldukça memnun oldukları gözlendi. Bazı öğrenci velileri Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in öğrencilerin bütün masraflarını belediye olarak karşıladıkları için teşekkür ettiler.

7-14 yaş arası öğrencilerden 4 grup oluşacak ve kurslar 140 saat sürecek. Kurslara katılan öğrencilerin ayakkabı, eşofman, forma, tozluk, çorap, top gibi malzemeleri Eğirdir Belediyesi tarafından karşılanacak. 20 Ekim 2012 cumartesi günü başlayacak futbol kurslar, Eğirdir Belediyesi’ne ait futbol sahalarında verilecek.

 

 

 

 

Bu haber 1221 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...