“Yerbilimleri Sempozyumu” SDÜ’de yapıldı

19 Ekim 2012 17:02

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde, ADIM üniversiteleri (SDÜ, Adnan Menderes, Afyon Kocatepe, Dumlupınar, Mehmet Akif Ersoy, Pamukkale, Muğla ve Uşak Üniversitesi) işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen “Yerbilimleri Sempozyumu”, SDÜ Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan törende, Kurumsal İletişim Merkezince hazırlanan tanıtım filmi izlendi ve SDÜ Akademik Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Törenin ilk konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Cengiz, “Yerbilimleri Sempozyumu”na ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Sempozyumda emeği geçenlere teşekkür eden Cengiz, sempozyum ile “jeoloji”, “jeofizik” ve “maden” mühendisliği alanlarında bilimsel, teorik ve uygulamalı çalışmalar yapan araştırmacıların yenilik içeren çalışmalarının bilimsel olarak kamuoyuna sunulmasının amaçlandığını söyledi.

Isparta Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun da, kurum hakkında bilgi vererek üniversitelerin, toplumun geleceğine yön veren ve gençleri bilimin ışığında çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran eğitim yuvaları olduğunu ve her konuda üniversite ile işbirliği içerisinde olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Yerbilimleri alanındaki bilgi birikimi ve teknolojik gelişmelerin önemli boyutlara ulaştığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise, insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için yerküreye olan bağlılığının zorunlu olduğunu, baraj, karayolu ve köprü yapımının, mermer ve çimento inşaat malzemeleri üretiminin, jeoloji, jeofizik ve maden mühendislikleri konularında önemli gelişmeler sağladığını kaydetti. Ülkemizin doğal kaynaklar açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Akkurt, “Teknolojik imkanların artışına bağlı olarak son yıllarda hızla gelişen yerbilimlerine ilişkin uygulamaların, önümüzdeki yıllarda da artacağı kesindir. Canlı hayatının sürdürülebilmesi için yerküremizin özelliklerinin, dinamiğinin, bizlerin afet olarak adlandırdığımız ancak aslında yerküremizin doğal davranışları olan depremlerin, volkanik faaliyetlerin, iklim değişikliklerinin doğru tanımlanması ve akılcı çözümler bulunmasını zorunlu kılmaktadır. Üniversite olarak bu konuda da öncülük etmek görevimizdir. Üzerinde refah ve mutluluk içerisinde yaşamak için yerküremizi tanımalı ve genç nesillerin bu bilgileri en iyi düzeyde öğrenmelerine yardımcı olmalıyız. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, sempozyumun başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun düzenlenmesine katkıda bulunan sivil toplum örgütlerine, madencilik ve jeofizik sektörlerindeki kuruluşlara plaket takdim edildi.

20 Ekim Pazar günü sona erecek sempozyumda gerçekleştirilecek oturumlarda, 45 bildiri sunulacak.

 

 

 

 

Bu haber 933 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...