“Otopark yapmak çözüm değil”

3 Aralık 2014 17:10

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, Isparta planının uzun vadede yapılmadığını ve bu yüzden şehir merkezinde trafik ve otopark sorunu yaşadığımızı bildirdi. Göçer, “Otopark yapmak da çözüm değil. Yapmamız gereken; Cazibe noktalarını şehrin dışına taşıyarak insanların yaya olarak daha fazla yaşayabileceği bir alan oluşturmalıyız” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, son dönemde şehir merkezinde artan trafik ve otopark sorununun nedenini ve çözümünü açıkladı. Birçok vatandaşın aracını park edecek yer bulamadığını bulsa bile şehir merkezindeki yoğun trafik nedeniyle birçok sorunla karşılaştığını bildiren Göçer, “İlimiz Türkiye genelindeki kişi başına düşen araç bakımından ilk 10 içerisindedir. Şehir merkezinin sıkışık olması merkezin tek yerde toplanması ve cazibe noktalarının şehrin dış akslarında yer almamasından dolayı şehir merkezinde ciddi trafik ve otopark sıkıntısı yaşanmakta” dedi.

“NÜFUS VE ARAÇ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Cazibe merkezinin dağılmış olması kenti rahatlatır düşüncesi olmasına rağmen aksine nüfustaki ve araç sayısındaki artıştan dolayı şehir merkezinin resmen sıkıştığını belirten Göçer, “AVM bölgesi, Mimar Sinan Caddesi, 113 Cadde, 118 Cadde, Cumhuriyet Caddesi, Kaymakkapı Meydanı ve 6 Mart Caddesi’nde trafik kilit durumda. Bunun için belediye yer altı otopark çalışmaları yapmakta. Bu şekilde şehir merkezine nefes aldırma çabası içerisinde. Oda olarak bunu yerinde buluyor ve destekliyoruz. Otopark sorununu çözmek asli görevlerimizden biridir. Belediye önündeki park alanı ve eski özel idare alanı arkasındaki otopark girişimi olumlu girişimler. Isparta Belediyesi’nin bu çalışmalarını takdirle karşılamaktayız” diye konuştu.

“GEÇMİŞTE ŞEHİR DIŞINDA OLUŞTURULAN CAZİBE

MERKEZLERİ BUGÜN ŞEHİR MERKEZİNDE KALDI”

Öte yandan Isparta’nın ve Türkiye’deki birçok ilin uzun vadede planı yapılmadığına dikkat çeken Göçer, “Şehir merkezini tek odakta tutmak küçük iller için doğru algılanmakta ama Isparta öğrenci ve hizmet sektörüne çalışan bir kent. Otopark yapma noktasında değil de cazibe merkezlerinin şehir merkezinden ulaştırılması gerekiyordu. Kamu binaları, otogar, köy garajı, AVM gibi yerlerin şehir dışına çok önceden planlanarak alınması gerekiyordu. AVM’nin yerinin doğruluğu tartışılır bugün için. Geçmişte doğrudur ama bugün şehrin ortasında kalmıştır. Bankalar şehrin merkezinde. Buraya gelenler araçlarının şehir merkezine park ediyor bu şekilde sıkıntı oluyor” şeklinde konuştu.

“1800 ARAÇLIK OTOPARKIMIZ VAR AMA ATIL!”

Diğer taraftan ITKM’nin altında 1800 araçlık otopark bulunmasına rağmen atıl durumda olduğunu ifade eden Göçer, “Burası aktif hale getirilseydi belki yapılacak bir kaç yatırım farklı noktalara aktarılabilirdi. Bugün için belediyenin önünde 170, eski özel idarenin arkasına yapılacak otopark da tam anlamıyla çözüm değil. Yapmamız gereken cazibe noktalarını şehrin dışına taşıyarak insanların yaya olarak daha fazla yaşayabileceği bir alan oluşturmalıyız. Uzun vadede olması gereken bu” dedi.

 

 

Bu haber 988 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...