AKP’liler ile MHP’liler isim tartışmasına tutuştu

2 Aralık 2014 18:49

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Havva Saraç, Isparta’nın caddelerine Müslümanların özgürlük mücadelesine dikkat çekmek amacıyla yurt dışında şehit düşenlerin isimlerinin verilmesini teklif etti. MHP grubu teklifi reddederken ‘’Bir Astsubayımız eşinin yanında şehit edildi. Koymak gerekirse önce onun ismi koyulması lazım. Önce kendi şehitlerimizin isimlerini önerelim’’ dedi.

Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu isim tartışmaları ışığında açıldı. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Havva Saraç, caddelere, zulüm gören Müslümanların özgürlük mücadelesine dikkat çekmek amacıyla Kerkük, Şehir Esma Biltaci ve Şehir Furkan Doğan adlarının verilmesini teklif ederek ‘’Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören Suriyeliler, Doğu Türkistanlılar, Arakanlılar, Filistilinliler, Iraklılar için Ispartalılar tarafından destek gösterileri yapılmış, katil İsrail’in Edes’in, Sisi’nin, Çin’in zulümleri Isparta halkı tarafından defalarca kez protesto edilmiştir. Mısır’da ilk defa milletin iradesiyle seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanı darbeyle indirilmiş ve seçtiği iktidarı uzaklaştıran, darbeci askeri yönetime karşı sivil direniş gösteren binlerce Mısırlı, bir sabah namazının ardından şehit edilmişti. Rabia meydanında sivil direniş gösteren 17 yaşında genç bir kız olan Esma Biltaci keskin nişancılar tarafından vurularak şehit edilmişti. Şehit Esma’nın isminin bir caddeye verilmesi, darbelerden çok yara almış olan milletimiz açısından da anlamlı olacaktır. Ayrıca İsrail’in Filistin’e uyguladığı ambargoyu delmek için yola çıkan insani yardım gemisi Mavi Marmara’da terörist İsrail tarafından şehit edilen 16 yaşında bir lise öğrencisi olan Furkan Doğan’ın isminin de bir caddeye (okul önünde bir caddeye) Şehir Furkan Doğan Caddesi olarak verilmesini teklif ediyorum. Böylesi bir meclis kararı Müslümanların kardeşliğine, Ispartalıların insani duyarlılığına ve zulme karşı tepkisine tercüman olacaktır’’ dedi.

‘’ÖNCE KENDİ ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ VERELİM’’

Teklifin ardından söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Muhittin Gül, ‘’Bir Astsubayımızı eşinin yanında öldürüldü. Koymak gerekirse onun ismi koyulması lazım. Marmara Gemisi’nde ölen çocuğun memleketinde ismi koyulmuştu. Önce kendi şehitlerimizin isimlerini önerelim sonra başkalarının isimlerini öneriyoruz’’ diye konuştu. Bunun üzerine tekrar söz alan Saraç, ‘’Bu milliyetçi ve ırkçı bir düşünce. Diğer isimleri de siz önerin’’ dedi.

‘’DOĞRU KONUŞUN’’

Saraç’ın bu yorumu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı sinirlendirdi. Günaydın, ‘’Lütfen doğru konuşun’’ dedi. Günaydın’ın bu sert çıkışı Orhan Eren’i de sinirlendirdi. Eren, ‘’Biz Türkiye’yi düşünelim. Türkiye’yi gündeme alalım. Önce kendi sorunlarımızı çözelim’’ diye konuştu.

‘’ISPARTA HALKI DEĞERLENDİRECEKTİR’’

Saraç da bu yorumlar üzerine ‘’Bu durumu Isparta halkı değerlendirecektir’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...