“Sudaki kötü kokuyu giderdik”

18 Ekim 2012 18:24

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir içme suyunda yaklaşık 1 aydır devam eden ‘kötü koku’nun Eğirdir Gölündeki yosunlaşmadan kaynaklandığın belirterek; “Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu olumsuzluğu ortadan kaldırdık” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta kamuoyunda içme suyu üzerindeki iddialara açıklık getirerek şehir içme suyundaki bu durumu ele aldı.

GÜNAYDIN; “DARIDERESİNDEN 8 DEĞİL

5 MİLYONKÜP SU ALABİLİYORUZ”

Şehir şebeke suyunun hali hazırda içilebilir durumda olduğunu ifade eden Başkan Günaydın;  “Bilindiği gibi bir suyun bir bölümünü daha doğrusu 15 Haziran’dan itibaren içme suyumuzu Eğirdir Gölünden alıyoruz. Darıderesi Göletinden 8 milyon m3 su almamız lazımdı. Ancak, bunu alamıyoruz ve 5 milyon m3 su alabiliyoruz buradan.

“SUDAKİ KOKUNUN SEBEBİ GÖLDEKİ YOSUNLAŞMA”

Bir süredir halk arasında şehir içme suyunda koku olduğu ve içilmeyecek durumda olduğu yönünde söylenti ve iddialar dolaşıyordu. Biz de bu konuda bir çalışma yaptık ve söz konusu kokunun Eğirdir gölündeki yosunlaşmadan kaynaklandığını tespit ettik. Yaz mevsimi sıcak ve sakin geçtiği için gölde dalgalanma bu yıl olmamış veya çok az olmuş. Dalgalanma olmadığı dönemler gölde yosunlar oluşuyor. Dalgalanma ne kadar fazla olursa göl kendini temizliyor ve yosun oluşmuyor.

“ŞEHİR ŞEBEKE SUYUNU

RAHATLIKLA İÇEBİLİRSİNİZ”

İşte bu oluşan yosunlar nedeniyle suyumuzda bir koku meydana gelmiş. Biz bu konuda gerekli çalışmaları yaptık ve söz konusu kokuyu giderdik. Sadece şehrimizin yukarı mahallelerinde bir miktar koku kaldı. Onu da kısa zamanda halledeceğiz. Suyumuz hali hazırda içilecek durumdadır. Halkımız bu konuda rahat etsin. Telaşa gerek yoktur” dedi.

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...