“Isparta menfaati için her türlü imkan sağlanacak”

29 Kasım 2014 13:13

İstanbul’da Demir Çelik Fabrikası Sahibi Ispartalı İşadamı Bülent Sarıgül ve Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Alper Bayhan, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Hindistan’a yapmayı planladığı anahtar teslim demir çelik imalat fabrikasını Isparta OSB’ye kaydıran işadamı Bülent Sarıgül ve diğer gelecek her bir yatırımcıya hizmet ve Isparta menfaati için yardımcı olacakları sözünü verdi. Günaydın, “Yatırımcılarımız için belediye ile ilgili üzerimize düşen her konuda anında yardıma hazır olduğumuzu buradan deklare ediyorum” dedi.

Isparta Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Ispartalı İşadamı Bülent Sarıgül, ‘Üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız’ dedi. Sarıgül, “Isparta’mıza yeni yatırım yapıyoruz. Burada yatırımlarımız var. Uzun vadede inşallah daha büyük yatırımlarımızda olur. Isparta’nın gelişimi, sanayinin gelişimi için üzerimize düşen ne varsa yapma gereksinimi duyuyoruz. Çünkü bende Ispartalıyım. Bugünde başkanımızla görüşme fırsatımız oldu. Sayın Başkanımız bize her türlü desteği vereceğini, her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi. Bu bizim için gerçekten onur verici ve bizi yeni yatırımlarımız için de teşvik edici bir olaydır. Kendisine teşekkür ederim” dedi.

IGSİAD Başkanı Alper Bayhan da, işadamı Bülent Sarıgül’le Ispartalılar olarak gurur duyduklarını söyledi. Bayhan, Isparta İş Dünyası Platformu çerçevesinde bir araya geldikleri Sarıgül’le OSB’de yatırım yapması konusunda anlaştıklarını ve şu anda OSB’de bina yapımının tamamlandığını belirtti. Hindistan’a yapmayı planladığı yatırımı Isparta’ya kaydırdığı için Sarıgül’e teşekkür eden Bayhan, “Bu yatırımın, diğer yatırımcılara da sinerji oluşturacağına inanıyoruz. İş dünyası olarak kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İşadamı Bülent Sarıgül’le daha önce de bir araya geldiklerini ve IGSİAD ile birlikte Isparta’ya yatırım yapması konusunda görüştüklerini anlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kurulacak olan fabrikayı ‘Isparta için umut ve ışık kaynağı’ olarak tanımladı. Yine bir işadamının OSB’de 5 bin metrekarelik bir bağlantı yaptığını ve otomotiv sektörü ile ilgili bir fabrika kuracağına değinen Başkan Günaydın, “Isparta’da ciddi bir üretim fabrikaları oluşacak” dedi.

Başkan Günaydın, yine Türkiye’nin demir çelik üretiminin yıllık 30 milyon ton olduğunu bunun 4 kat üretimine sahip dünyanın en büyükleri arasında yer alan demir çelik üreticisi ve makine imalatçısı Arcelor-Mittal firmasının da Isparta’da yer talebinde bulunmaya hazırlandığını ve fizibilite çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Günaydın, Isparta’nın, ulaşım açısından Türkiye’nin ve Dünya’nın odak noktası haline gelebileceğini söyledi. Isparta’nın OSB’nin hemen yanında bir havalimanı ile yine110 kmuzaklıktaki Antalya’da bir havalimanı ve deniz ulaşımına sahip olduğuna dikkat çeken Günaydın, “İşte Isparta’nın merkez durumuna geçmesi bundandır. Isparta sanayi ve ekonomik olarak önemli bir seviyeye gelebilir. Bundan dolayı odak noktadadır. Bu yatırımlar için Sayın Sarıgül’e teşekkür ederim” dedi.

Isparta Belediyesi olarak da şehircilik anlamında gereken çalışmayı yaptıklarını ve bunu daha iyi bir seviyeye çıkarmak için çaba sarf ettiklerine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta Belediye Başkanı olarak, Ispartalılar adına yatırımcılarımıza belediye ile ilgili anında ve zamanında gereken her türlü imkânlar sağlanacak. Isparta hizmeti, Isparta menfaati için her zaman yatırımcılarımıza yardımcı olacağız. Bunu buradan deklare ediyorum. Bu yatırımların Isparta için hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 1015 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...