Kayak sezonu ilk defa bu kadar erken açıldı

29 Kasım 2014 13:10

Isparta’ya yılın ilk karı 25 Kasım’da düşmüştü. Bu kar Davraz Kayak Merkezi’nin sezonu tarihinde ilk kez bu kadar açmasına vesile oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kılıç, “Geçen yıl ocak ayında sezonu açmıştık” derken Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Başyiğit ise “1998 yılından bu yana dağdayım ilk defa bu kadar erken açıyoruz” dedi.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Davraz’da sevinç yaşanıyor. Çünkü Davraz’da kayak sezonu ilk defa bu kadar erken açıldı. Davraz Kayak Merkezi'nin oteller bölgesinde kar kalınlığının30 santimetre, üst pist bölgelerinde ise 1 metreye ulaştığı bilgisi geldi.

OTELLER BÖLGESİNDEKİ PİST AÇILDI

Davraz'da 4 mekanik tesisle 2635 rakımda kayak yapılabilen merkezin üç pistinden oteller bölgesindeki pistin açıldığı, diğer pistlerin ise bugün açılacağı öğrenildi. Sezonun erken açılmasına rağmen pistlerdeki kar kalitesinin kayakseverlerin aradığı özellikte olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, “Bu sene kayak sezonu erken başladı. Geçen yıl ocak ayında sezonu açmıştık. Bu sene hava ve kar çok iyi” dedi. Ulaşımın gerek havayolu gerekse karayolu ile rahat olmasından dolayı Davraz'ın tercih edildiğini bildiren Kılıç, “Burada gerek profesyonellere gerekse amatörlere hitap edecek şekilde kırmızı, siyah ve mavi pistler var. İnsanlar günübirlik gelebilecekleri gibi konaklama tesisleri sayesinde hem tatil hem kayak imkânı bulabilir” diye konuştu.

GEÇTİĞİMİZ SEZON 200 BİN KAYAKSEVER GELDİ

Kılıç son olarak geçtiğimiz sezon Davraz’a 200 bin kayakseverin geldiğini, bu yıl yüzde 20 artış beklediklerini dile getirdi.

“KIŞ ERKEN GELDİ, 15 YILDIR İLK DEFA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ”

Öte yandan Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve kayak hocası Kubilay Oktay Başyiğit ise “Kış bu sene erken geldi, 15 yıldır ilk defa yüzümüz güldü. 1998 yılından buyana dağdayım, ilk defa bu kadar erken başlıyoruz. Kayak severleri Davraz'da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir de Davraz'ın kayak merkezleri arasında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Şu andaki karın kuru nitelikte bir kar olduğunu ve kayağa oldukça elverişli bir ortamın bulunduğuna dikkat çeken Özdemir de “Kar kalınlığı oteller bölgesinde30 santimetre, yüksekteki pistlerde 1 metrenin üzerinde. Hafta sonuna kadar yüksekteki pistleri de açacağız. Tesis olarak hazırız. Herkesi kayak yapmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 970 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...