‘’Isparta ne kadar gelişirse Burdur da o kadar gelişir’’

28 Kasım 2014 18:19

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Isparta ile Burdur’un gelişiminin bir bütün olarak ele alınması gerektiğine vurgu yaptı. Kürklü, ‘’Isparta ne kadar gelişirse, Burdur da o kadar gelişir. Isparta ve Burdur olarak güçlerimizi ve enerjimizi birleştirerek bu bölgenin kalkınmasında birlikte hareket etmek mecburiyetindeyiz’’ dedi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, aynı coğrafyada yer alan ve neredeyse aralarında mesafe bulunmayan Isparta ve Burdur’un birlikte kalkınmasının daha doğru olacağını ifade etti. Bu illerin coğrafi konumuna bakıldığında birbirinden çok da uzak olmadığını ifade eden Kürklü, ‘’Gelirken dağ yolundan geldim, 20-25 km’lik bir mesafe. Dolayısıyla iki şehrin gelişmişliği ve kalkınmasını düşünürken hep beraber düşünmek lazım. Bu bölgeyi beraber kalkındırmak lazım. Isparta ne kadar gelişirse, Burdur o kadar gelişir. Burdur ne kadar gelişirse Isparta o kadar gelişir. Isparta ve Burdur olarak güçlerimizi ve enerjimizi birleştirerek, bu bölgenin kalkınması, turizmde belli bir noktaya gelmesi noktasında işbirliği ile hareket etmek mecburiyetindeyiz diye düşünüyorum’’ dedi.

‘’ORTAK SİNERJİ OLUŞTURMALIYIZ’’

Isparta Valisi Vahdettin Özkan da ‘’Isparta ile Burdur’un işbirliği hem kurumsal kapasitemizin genişlemesi hem sektörel gelişmemiz hem de kalkınmaya yönelik sinerjinin oluşması için çok önemli’’ diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 889 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...