Kolonları çürük okula yıkım kararı

18 Ekim 2012 18:21

Vali Memduh Oğuz'un ve Milli Eğitim Müdürü Sabri Canerin yakından ilgilendiği konu sonuçlanıyor. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün raporu yıkım kararı aldırdı.

Atabey halkının merakla beklediği ve şu anda virane halde bulunan okul en kısa sürede yıkılacak. Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner: “Yapılan araştırmalar sonucu tadilatın maliyetten daha pahalı olduğu ortaya çıktı. Komisyon kararı bekleniyor” dedi.

Okulun sorunu defalarca yerel gazetelerde gündeme getirildi. Gazetelerde “İddiaya göre, kolon bağlantıları yapılmadan teslim edilen ve ortaya çıkmasından sonra, adeta infial yaratılan, 75. Yıl Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun müteahhit firma aleyhine açılan ve kazanılan davanın temyizden gelmesini bekleyen Atabey İlçesi, eğitim-öğretimde ikinci bir Gönen efsanesi yaratmak için kolları sıvadı. İlçe halkı, bu davanın sonuçlanmasından sonra, Atabey Anadolu Lisesi’nin buraya taşınarak eğitim-öğretimde büyük bir atılım yapacaklarının altını çizdi. 1994 yılında yapımına başlanan ve 1998 yılında teslim edilen 75. Yıl Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün depreme dayanıklılık araştırmaları sonucunda, temelde ve bazı kolonlarda bağlantı olmadığı ortaya çıkmıştı. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan, deprem güçlendirme ihalesi sonrasında bu okulda, ilk incelemelere göre, ana temeldeki pabuçların bağımsız olduğu, alt kattaki kolonlarla üsttekilerin bir biriyle örtüşmemesi ortaya çıkmıştı. Daha sonra Isparta Valiliği olayı yargıya taşımış ve dava müteahhit aleyhine sonuçlanmıştı. Davayı kaybeden taraf olan yapımcı firma, temyize başvurdu. Temyize giden davanın sonuçlanmamasına tepki gösteren Atabey Halkı, milletvekillerini göreve davet etti.

İlçelerine yatırım yapılmamasına tepkili olan Atabey halkı, 75. Yıl Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun müteahhit ile kazanılan davanın temyizden gelmesini beklediklerini dile getirerek, ilçelerinde eğitim-öğretimde büyük bir imkanlarının bulunmasına rağmen, prosedürlerden dolayı bu avantajların dezavantaja döndüğüne dikkat çektiler. Eğitim-öğretimde 2. Gönen olma yolundayız Gelişmişlikte geri kaldıklarını kaydeden Atabey halkı, “Eğitim-öğretimde ve spor müsabakalarında Isparta’da Gönen İlçesi’nin oldukça üstün olduğunu herkes iyi bilir. Çünkü bu imkanlarının farkına varan ve bunları avantaja çeviren bir ilçe halkı vardı. Bu imkanları dönemin siyasileri ve şehreminleri iyi kullanarak adeta bir efsane yarattılar. Bizim de böyle bir imkanımız var. Ama bu imkanımız temyizden gelecek dava nedeniyle beklemekte. Bu dava sonuçlanır sonuçlanmaz, Atabey Anadolu Lisesi buraya taşınacak ve eğitim-öğretimde 2. bir Gönen olacağız. Bu okulun eğitim ve öğretime açılmasından sonra ilçemizde her yönden gelişme sağlanacak. OKUL VİRANE Davanın sonuçlanmamasından dolayı milyon dolarlık yatırım şu anda virane halde. İlçe halkı, virane halindeki bu okulun, malzemelerinin çalındığını ve camlarının tamamının kırıldığını belirterek devletin burada sahip çıkmasını beklediklerini kaydetti. 

Bu haber 2966 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...