Keçiborlu’da Tarımsal Ürünlerde Sözleşmeli Üretim Modeli Ve Pazarlama Toplantısı yapıldı

27 Kasım 2014 17:49

Keçiborlu Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tarımsal Ürünlerde Sözleşmeli Üretim Modeli ve Pazarlama” konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıya Keçiborlu Kaymakamı Osman Dölek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Parlak, Antalya Tarım Kredi Bölge Müdürü A. Naci Yorgancılar, İlçe Müdürü Dr. Said Bilginturan, Antalya Tarım Kredi Bölge Müdürlüğünden Bölge Şefi Adnan Yusuf GÜNEY, bir çok İlçe Merkez ve köylerinden çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan toplantıda konuşmacılar Tarımsal Ürünlerde Sözleşmeli Üretim Modeli ve Pazarlamanın önemine vurgu yaparak bu modelle çiftçinin ürettiği ürünlerin pazarlama ve satış kaygısı olmayacağı belirtildi.

Toplantıda söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen “ üzerinde durduğumuz bu model çiftçi henüz üretmediği ürünü tüccarla sözleşme yaparak ürünün satışını yapmış oluyor. Ürünün hasat sezonu geldiğinde ben elimdeki mamulü nereye satarım yada satabilirmiyim düşüncesini ortadan kaldıran bir sistem. Ayrıca bilindiği üzere Keçiborlu yalnızca Ülkemizin değil nerdeyse Dünyanın en çok gül üretilen bahçelerine sahip, diğer kalan alanlarda ise meyveciliğin çok yaygın olmadığını biliyoruz. Biz bu alanlara da ayvacılığın son derece uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu bölge ayva yetiştiriciliği için son derece elverişli hem iklim olarak hem de depolama ve nakliye için son derece uygun. Yapıldığında Isparta’nın değerleri arasına gereceği marka değeri olan bir meyve türü olacağı inancındayım” diyerek katılımcı çiftçilerden gelen soruları cevapladı.

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu ve SDÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahri Karlı’nın sunumları ile toplantıya son verildi.

 

 

 

Bu haber 843 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...