Fen- Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

27 Kasım 2014 13:28

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi “2014- 2015 Akademik Kurul Toplantısı”, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Kökçe, Genel Sekreter Mustafa Diri ve akademisyenlerin katılımıyla Fen- Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Kökçe, “Akademisyenlerin en önemli görevi eğitim vermektir. Tüm akademisyenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.”dedi. Fakülte olarak başarılı bir akademik yılı geride bıraktıklarını ifade eden Kökçe, fakültenin akademik, idari ve fiziki yapılanması, öğrenci sayısı hakkında bilgi verdi.

Toplantıda söz alan Dekan yardımcıları Doç. Dr. Hayri Çapraz, sosyal ve dil bilimleri ile ilgili; Doç. Dr. Serdar Atılgan da Fen ve Matematik Bölümleri ile ilgili bilgiler vererek yürütülen faaliyetlerden bahsetti.

Başarılı, etkin ve verimli bir yıl geçiren Fen-Edebiyat Fakültesi akademisyenlerini kutlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, temel bilimlerin önemine değindi.

İbicioğlu, ilmin derinliklerini hissetmek gibi önemli bir görevi üstlenen temel bilimlerin; uygulamalı bilimlerin ve geliştirmeye dayalı patent üretim süreçlerinin sınırlarını çizdiğini söyledi.

Türkiye’nin gelişebilmesi için temel bilimlerin cazip hâle getirilmesi gerektiğini ifade eden İbicioğlu, bir ülkenin ekonomik gelişmesini sağlayabilmesi ve ihracatını artırabilmesi için bilgiye ihtiyaç duyduğunu, bilginin de her türlü üretim ve hizmet sürecine uygulanması gerektiğini belirtti. Üniversiteleri gökteki yıldızlara benzeten İbicioğlu, konuşmasının devamında akademisyenlere “Faydasız ilim üretmeyelim, toplumla birlikte yürüyelim. Dünyanın gelişen ve değişen beklentilerine göre müfredatlar oluşturarak kendimizi yenileyelim, temel bilimleri cazip hâle getirelim.” mesajını verdi.

Bu haber 994 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...