İlimizin içme suyu Başpınar kaynağından karşılanacak

24 Kasım 2014 19:25

Antalya’nın içme suyu sıkıntısı yüzünden gözünü Isparta’ya çevirince ilimiz için büyük bir sorun ortaya çıktı. Tehlikeyi fark eden Belediye Başkanı Günaydın da yeni bir kaynak arayışına girdiklerini ve Aksu’da çıkan bir kaynağı kullanmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Isparta Belediyesi 200 bin nüfusu geçen kentin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için önemli yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor. Darıderesi 1 Göleti'nden sonra Darıderesi 2 Göleti'nin yapılması için bastıran Belediye yönetimi, farklı su kaynaklarını da incelemeye başladı.

GÖZLER AKSU’YA ÇEVRİLDİ

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Isparta'yı su konusunda geleceğe taşıyacak önemli bir kaynak üzerinde çalışma başlattı. Uzun süren inceleme ve araştırmalar sonucunda Aksu Zindan Mağarası mevkiindeki Başpınar kaynağından çıkıp Eğirdir Gölü'ne akan memba kaynağının Isparta için içme suyu kaynağı olabileceği kanısına varıldı. Ve bu çalışmadan sonra belki de yıllar sürece bürokratik süreç için ilk adım atıldı. Isparta'nın içme suyu rezervi ve temiz içme suyu anlamında önemli yatırımlara imza atan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Aksu Zindan Mağarası mevkiinden çıkan ve enerji üretimine tahsis edilen su kaynağının içme suyu kullanılması için DSİ'ye başvurdu.

DSİ’DEN TAHSİS İSTENDİ

Belediye, DSİ'den Eğirdir Gölü'ne akan ve Isparta'ya yeterli gelecek su kaynağının içme suyu olarak tahsisini istedi. DSİ de söz konusu dilekçeyi incelemeye aldı. Isparta Belediyesi, Aksu Zindan Mağarası'ndaki memba kaynağına talip olurken bölgenin200 m. yükseklikte olmasına güvendi. Yine Eğirdir-Isparta arası içme suyu hattının olması da önemli bir avantaj. Bu talebin olumlu karşılanması durumunda Belediyenin Aksu'dan Isparta'ya su getirmesi için 40 kilometrelik bir hat yatırımı yapması gerekiyor. Bu konuda önümüzdeki süreçte nasıl bir gelişme olacağı merakla bekleniyor.

 

Bu haber 989 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...