Köy muhtarları MOBESE’nin elektrik faturasını ödememek için kapatıyor!

24 Kasım 2014 19:23

İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, İl Genel Meclisi’nde köy muhtarlarının elektrik yükü olması nedeniyle MOBESE’leri kapattığını ileri sürdü. Köylerin güvenliğini sağlayan MOBESE’ler çalışmayınca büyük bir güvenlik zafiyetinin ortaya çıktığı bildirildi.

İl Genel Meclisi Kasım ayı oturumlarında ilginç bir konu gündeme geldi. Köylere giriş ve çıkışların kontrol edilmesi maksadıyla girişlere kurulan MOBESE’ler muhtarlıklara yük oldu. MOBESE’lerin elektrik faturasını ödemek istemeyen birçok muhtarın kameraları kapattığı ve güvenlik zafiyetinin ortaya çıktığı ileri sürüldü. Konuyu İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert gündeme getirdi.

“GİDERLERİ İL ÖZEL İDARE TARAFINDAN KARŞILANSIN”

Cömert, MOBESE’lerin güvenlik adına büyük önem arz ettiğini ve bunların elektrik giderlerinin İl Özel İdare tarafından karşılanıp karşılanamayacağını teklif etti. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat da konuyla ilgileneceklerini belirterek hemen çalışma başlatılmasını istedi.

“MOBESELER ARA SOKAKLARDA DA İŞE YARAMIYOR”

Öte yandan İl Genel Meclis üyesi ve MHP Gurup Sözcüsü Kerem Araz da bir iddia ortaya attı. AKEDAŞ’ın sokak lambalarında gittiği tasarruf sonrası ara sokaklarda aydınlatma problemi yaşandığını ve MOBESE’lerin karanlıkta işe yaramadığını ileri sürdü. Bu anlamda MOBESE’lerin işe yaramadığını iddia eden Araz, “Sadece ana caddelerde işe yarıyor. Böyle bir serzenişte bulunmak istiyorum” diye konuştu.

 

 

Bu haber 917 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...