Diyabete dikkat çekildi

22 Kasım 2014 13:08

Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Diyabet Haftası dolayısıyla, vatandaşları bilgilendirdi ve yine ücretsiz şeker ölçümlerini gerçekleştirdi.

14-21 Kasım tarihleri arasında yer alan Diyabet Haftası dolayısıyla Sağlık İşleri Müdürlüğü ilk olarak Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti, hafta dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu ve ardından da şeker ölçümünü gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın tokluk şekeri normal değerlerde çıkarken, Başkan Günaydın, “Sağlıklıyım, beslenmeme dikkat ediyorum ve elimden geldiğince de spor yapıyorum” dedi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, ciddi sağlık çalışmaları yaptığını dile getiren Başkan Günaydın, Diyabet Haftası dolayısıyla vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla broşürler basıldığını söyledi. Gelir Müdürlüğü’nde kurulan bir stantla vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümlerinin de gerçekleştirildiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Diyabeti tanımamız gerekiyor. Diyabet sinsi bir hastalık. Diyabeti Türk toplumumuzun iyi tanıması gerekiyor. Biz de buna katkı sunmak amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.

Diyabet Haftası dolayısıyla ülkemizde ciddi boyutlara ulaşan diyabet hastalığına bir farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma başlattıklarını aktaran Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Oğuz Başaran da, “Vatandaşlarımızın diyabet ile ilgili bilgilendirilmesi, diyabetle yaşamın ne şekilde olacağı ile ilgili bir çalışma başlattık” şeklinde konuştu. 

Gelir Müdürlüğü’nde açılan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapılıyor. Ölçüm sonrasında ise belediye doktoru tarafından ortaya çıkan sonuçları değerlendiriyor. Vatandaşlarda diyabet noktasında bir sonuç oluştuğu takdirde ise doktorlar tarafından sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi noktasında çalışma yapılıyor. Her gelen vatandaşa ayrıca Isparta Belediyesi tarafından hazırlanan ve ‘Diyabet nedir?’, ‘Şekerin vücuttaki rolü ve insülinin etkisi nedir?’, Diyabet tipleri, hastalığın tanısının nasıl konulduğu, tedavisinin nasıl yapıldığı ve Diyabette beslenmenin nasıl olması gerektiği hususlarında bilgilendirme broşürü dağıtılıyor.

 

 

Bu haber 961 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...