‘’Ya ispat et ya özür dile’’

20 Kasım 2014 15:30

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, sosyal medyada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun söylediği iddia edilen ‘Atatürk Dersim’de katliam yaptı.’ paylaşımı üzerine “Atatürk’ün partisiyiz diyen CHP’liler bu duruma ne diyeceksiniz?’ diye sordu. CHP İl Başkanı Şenol ise bu sözlerin gerçek olmadığını belirterek, Yalçın’a “Ya ispat et ya da özür dile” çağrısında bulundu.

Sosyal medya üzerindeki bir paylaşım MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile CHP İL Başkanı Vedat Şenol’u karşı karşıya getirdi. Sosyal medyada önceki gün paylaşılan bir fotoğrafta CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Dersim olaylarıyla ilgili, “Atatürk katildir. Atatürk Dersim’de katliam yaptı. CHP adına söylüyorum. Atatürk adına özür diliyorum” şeklinde sözler söylediği iddia edildi. Bu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise “Atatürk’ün partisiyiz diyen CHP’liler bu duruma ne diyeceksiniz?’ diye sordu. Bu soruya CHP İl Başkanı Vedat Şenol’dan yanıt gecikmedi.

PROVAKASYON SAHTE BİR YAZIDIR

Şenol, Yalçın’ın çok talihsiz bir paylaşımda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sosyal medyada başkalarının adına sahte hesaplar açılarak paylaşımlarda bulunuluyor. Bunların gerçek olmadığı sonradan ortaya çıkıyor. İsa bey sosyal medyada söylendiği iddia edilen sözü paylaşmış. ‘Atatürk katildir’ gibi bir sözü bırakın CHP’liyi kendini bilen hiç kimse söylemez. Bir provokasyon olarak sosyal medyada yapılan bir yazıdır o. İsa bey, bunu yutmuş anlaşılan. Sanki bir şey bulmuş gibi yorum yaparak CHP’liler buna ne diyecek demiş İsa Bey şunu iyi bilsin bunu hiçbir CHP’li söylemez. Sayın Tanrıkulu, katıldığı bir tv programında ‘Dersim’de acı çekenler için hem kendi adıma hem CHP adına özür diliyoruz” dedi. Biz bunu bile kabullenmezken siz çıkıp Atatürk katildi diye söylendiği iddia edilen bir sözü paylaşıyorsunuz.

İSPAT EDİN PARTİDEN ATILMASI İÇİN GEREKENİ YAPALIM

Bunu sözün söylendiğini ispat edin ben o sözü söyleyenin partiden atılması için elimden geleni yapacağım. Ama ispatlayamazsanız çıkıp özür dilemeniz gerekir. Bunu ispatlamanın yolu var. Nerede söylemiş, belgesi var mı? Sosyal medyada gördüm derse, o zaman senin, benim aleyhimizde her şey yazılabilir. Sahte hesaplarla bunlar yapılabilir. Böyle bir olayın gerçekliği yokken sizin bunu hesabınızdan paylaşmanız doğru mu? Sizinle ilgili yerel seçim döneminde belediye başkanının aleyhinde söylediğiniz iddia edilen sözler sosyal medyaya düştü. Buna kimse itibar etmedi. Özel konuşmuş olsanız bile itibar edilmez. CHP’nin üzerinden rant etmeye çalışıyorlar. Ya ispat edin biz gereğini yapalım, ispat edemezseniz özür dileyin.”

Bu haber 1040 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...