‘ Toplum Ruh Sağlığı Kardeşlik” Protokolü

18 Kasım 2014 18:47

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Burdur Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği arasında Toplum Ruh Sağlığı Merkezleriyle ilgili yardım, işbirliği ve kardeşlik protokolü imzalandı. Türkiye’de ilk olan işbirliği kapsamında iki şehir, birlikte çalışmalar yürütecek.

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Burdur Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Türkiye’de bir ilke imza atarak bir işbirliği protokolü imzaladı. ‘Kardeş TRSM’ adı altında dün Devlet Hastanesi Yemekhanesi’nde imzalanan protokol çerçevesinde Isparta ve Burdur’daki Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri yardım, işbirliği ve kardeşlik yapacaklar. İmza törenine Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Osman Aydın ve Burdur Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Sedat Kavas ile hasta ve aileleri katıldı.

HASTALARIN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Isparta ve Burdur’un işbirliği kapsamında ayrıca dün bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ilk olarak iki şehirdeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarından oluşan koro, şarkılar söyledi. Daha sonra hazırlanan skeçlerin gösterimi yapıldı.  Gösterinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMEMİZ LAZIM

Toplantının açış konuşmasını Isparta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kriz ve Gözlem Uzmanı Psikolog Şule Tola yaptı. Merkezde 250 hastanın kayıtlı olduğunu belirten Tola, “Ruhsal rahatsızlığı olan bireylerin sosyalleşmesi noktasında güçlerimiz birleştirirsek daha güzel hizmet edeceğimize karar verdik. Burdur’a ettiğimiz teklif kabul gördü. Kendilerine teşekkür ediyoruz. TRSM çalışanları olarak yola çıkarken ruhsal sıkıntıları olan hastaları hedeflemiştik. 2 yıl içinde gördük ki asıl iyileşen biz olduk. Asıl moral toplayan, mesleki performansı en üst düzeyde yaşayan, bir iyilik yapmanın hazzını sonuna yaşayan asıl bizler olduk” şeklinde konuştu.

DEVLET, SOSYAL DEVLETSE DEVLETTİR

Burdur  Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Sedat Kavas ise Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlığı tanımlarken sadece beden sağlığını ifade etmediğini vurguladı. Kavas, “Sağlık dediğimiz zaman bedenen, ruhen ve sosyal yönden bir iyilik hareketi olarak tanımlanıyor. Buradan hareketle Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizin ne kadar önemli iş gördüğünü belirlemiş oluyoruz. Gerçekten devlet, sosyal devletse devlet. Sosyal açıdan bir sıkıntının olduğu bireyler sağlıklı bireyler olamıyor. Arkadaşlarımız burada çok güzel bir etkinlik yapmışlar. Hem Burdur hem de Isparta’daki arkadaşlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu protokolümüzün de karşılıklı kardeş şehrimiz Isparta ile hayırlara vesile temenni ediyorum” dedi.

İLK ZAMANLAR NASIL DOLDURURUZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUK

Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Osman Aydın da, ilk TRSM kurulduğunda Devlet Hastanesi’nin Başhekimi olduğunu ve o günlerde merkezi nasıl dolduracaklarını düşündüklerini belirti. Gelinen noktada merkezin büyüdüğünü ifade eden Aydın, “TRSM’de çok büyük alanlara ve geniş yerlere ihtiyacımız var. Türkiye’de örneği var mı bilmiyorum ama Burdur TRSM ile karşılıklı olarak bakış açımızı, ufkumuzu değiştirmek ve daha iyi nasıl yapabiliriz diye birbirimize destek olmayı amaçladık. Değerli ağabeyimiz Sedat bey de bize destek verdi. İnşallah bundan sonra daha iyi hizmetlere Burdur ile birlikte adım atacağımızı düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Genel Sekreterler tarafından önce işbirliği ve kardeşlik protokolü imzalandı. Daha sonra da hep birlikte kardeşlik pastası kesildi.

 

Bu haber 922 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...