Koruyucu Aile sıralamasında 17’nciyiz

18 Kasım 2014 18:46

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın son verilerine göre Isparta, Koruyucu Aile bakımından Türkiye’de 17. sırada bulunuyor. Şu anda ilimizde Gönül Elçileri Projesi kapsamında 58 aile elini taşın altına sokmuş durumda.

Türkiye çapında yürütülen ve korunmaya muhtaç çocukların hedef alındığı Gönül Elçileri Projesi, ilimizde başarıyla yürütülüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı proje kapsamında ülke genelinde Koruyu Aile istatistiklerini açıkladı. Verilere göre Isparta’da 58 aile, proje kapsamında gönül elçisi olarak görev alıyor. Korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli olan Koruyucu Aile, özellikle kimsesiz çocuklar üzerine oldukça başarılı sonuçlar doğuruyor. Öyle ki koruyucu aile ile birlikte büyüyen çocuklar hem sosyal yaşantısında hem de eğitim hayatında önemli işlere imza atıyor.

ISPARTA 17. SIRADA

Öte yandan verilere göre Isparta Türkiye’de koruyucu ailenin en çok bulunduğu 17. il konumunda. İlk üç sırada ise metropol kentler bulunuyor. Komşumuz Antalya ise 70 aile ile 15. sırada yer alıyor. Milyon nüfusu bulunan Antalya ile 400 bin nüfuslu Isparta’nın arasında sadece 12 aile var.

 

Bu haber 879 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...