SDÜ’de “Girişimcilik ve Mücadele Ruhu” Konferansı

17 Kasım 2014 16:39

Liderlik Kariyer ve Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi ile İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen “Girişimcilik ve Mücadele Ruhu” isimli konferans kapsamında Prof. Dr. Türker Baş, Süleyman Demirel Üniversitesinin konuğu oldu.

SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübü Başkanı Büşra Yüksek,  “İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübü olarak her sene daha etkin daha dinamik bir şekilde farklılığımızı ortaya koyuyor, hedeflediğimiz ilkeler doğrultusunda başarı merdivenlerini tırmanırken her zaman zirvenin de zirvesi olduğu düşüncesini aklımızdan çıkarmadan başarılarımıza bir yenisini daha inşa ediyoruz.” dedi.

İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübü Akademik Başkanı Doç. Dr. Orhan Adıgüzel ise vizyonunda Türkiye’de adından söz ettiren, proaktif çözümler üreterek girişimciliğe dokunan ve devamını getirebilen bir kulüp kurduklarını ve çıtalarını hep yüksek tutuklarını belirtti. Adıgüzel, örgütsel bağlılığı pek olmayan, kariyer tatmini arayan bir neslin yetiştiğini vurgulayarak başarılı insanların tecrübelerini öğrencilerle paylaştı; hayal etmeye, odaklanmaya ve beyin fırtınası yapmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Daha sonra öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Türker Baş, SDÜ’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübüne teşekkür etti. Dünyada başarılı olmuş kişilerden ve firmalardan hikâyeler sunan Baş, girişimcilik konusunda canlı örnekler vererek girişimciliğin öneminden bahsetti. Başarılı olma şansını artırma, riskleri azaltma konusunda bilgiler veren Baş, “Girişimcilik yönümüzü şekillendirmemiz gerekiyor. Çözüm ise farklılaşmakta yatıyor. Benzemek problemleri getirir.  Girişimcilikte fikirler önemli fakat ticarileştirmek daha da önemli. Yoksa hayata geçiremediğimiz için etkisiz kalır. Bu noktada düşünce sistematiğimizi değiştirmemiz, geliştirmemiz gerekir.” dedi.

 

Bu haber 992 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...