FIRSAT KAPIYI BİR KEZ ÇALAR!..

15 Kasım 2014 12:21

Sandıklı Ticaret Odası ve eski Belediye Başkanı İsmail Elibol’un Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile yaşadığı sorunlar nedeniyle yatırımını Afyon’dan kaydırma kararı aldığı öğrenildi. Afyon’un en büyük tarım makinesi yatırımcısı Elibollar, bünyesinde 186 kişiye istihdam sağlıyor. Isparta’ya yaklaşık 1 saatlik uzaklıktaki bu yatırım iyi bir lobi çalışmasıyla ilimize kazandırılabilir.

Sanayi alanında büyümeye çalışan ancak bir türlü kabuğunu yırtamayan Isparta’nın ayağına önemli bir fırsat geldi. Birkaç gündür Afyon gündemini meşgul eden bir haber ilimizi yakından ilgilendiriyor. Afyon’un Sandıklı İlçesi’nde tarım makinesi imalatı yapan ve aile şirketi olan Elibollar, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile yaşadıkları problemler yüzünden yatırımlarını başka bir yere kaydırma kararı aldı. Sandıklı’da 186 kişiye istihdam sağlayan Elibollar, ilçedeki tüm işletmelerini elden çıkaracak.

‘’LİNÇ KAMPANYASIYLA KARŞI KARŞIYAYIM’’

Afyon basınına düşen habere göre Elibol, aldığı kararın altında yatan nedenleri anlattı. Gerek Ticaret Odası Başkanlığı ve gerekse Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye 5 yıldızlı otel, sera yatırımları ve fabrika kurulmasına öncülük ettiğini açıklayan Elibol, “11.400 m2kapalı alanı olan fabrika yaptım. 3 aydır 6 ay önce belediye başkanı olduğum Sandıklı Belediyesinden oturum izni alamıyorum. Bunun yanında satış mağazam önünden yol geçecek bahanesi ile mağazamın önü kapatıldı. Ev yaptım oturum alamadım, babamın adına cami yaptım oturum için binbir güçlükle karşılaştım. Burada bana ve aileme karşı yerel yönetim tarafından yürütülen bir linç kampanyası ile karşı karşıyayım” dedi.

ELİBOL KİMDİR?

Eski Belediye Başkanı İsmail Elibol 2 ay önce MHP Milletvekili aday adayı olduğunu açıklamıştı. Elibol 2009 seçimlerinde Belediye Başkanı seçilmiş ve 30 Mart seçimlerinde kendi isteği ile aday olmamıştı.

HAYDİ ISPARTA BU YATIRIMI KAZANDIRALIM

Afyon’un en büyük tarım makinesi imalatçısı olan Elibollar, 186 kişiye istihdam sağlıyor. Yaşadığı sorunlar nedeniyle ilçesini terk etmeye hazırlanan Elibollar, Isparta’ya sadece 1 saat uzaklıkta. İlimizin sanayi alanında gelişmesi için yoğun çaba sarf eden yöneticilerimiz bu yatırım için firmayı Isparta’ya davet etmesi ve yatırımını buraya kaydırması için çalışılması gerekiyor. Elibollar’ın Isparta’ya kazandırılması demek direk 186 kişinin istihdam edilmesi ve ilimiz ekonomisine büyük katkısı sağlaması anlamına geliyor. Aynı zamanda Elibolların ilimizde olması 2023 yılı için önüne 500 milyon Dolar ihracat hedefi koyan Isparta’nın bu rakama daha rahat ulaşması anlamına geliyor.

 

 

 

Bu haber 1082 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...